9.2 / 10 1803 reviews 

Persoonlijke decoratie in huis: zo doe je dat!

2 min. te lezen

Terug

Je eigen huis inrichten is heerlijk. Veel mensen vinden het decoreren de allerleukste stap, omdat je hiermee een stukje extra persoonlijkheid aan je huis geeft en echt laat zien wie jij bent, of wie jullie zijn. Wil jij de decoratie bij jou in huis nog een stukje extra persoonlijkheid geven en niet alles zomaar vol zetten met de standaard spulletjes uit woonwinkels, die iedereen heeft? In dit artikel vertellen we je hoe je dat kunt doen.

Zelf ontwerpen

Van naambordjes tot posters tot tegeltjes aan de muur. Er zijn ontzettend veel sites waar je dergelijke dingen zelf kunt ontwerpen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Label2X. Met een eigen ontwerp, heb je echt een uniek item in huis, dat niemand anders heeft. Persoonlijker kan het niet!

Naambordjes

Hang een leuk naambordje bij de deur, zodat degene die aanbelt precies weet met wie hij in dit huis allemaal te maken heeft. Met een naambordje geef je direct een stukje persoonlijkheid aan je huis. Je kunt dit helemaal zelf laten ontwerpen en de keuze van materiaal, lettertype en een eventuele tekening heb je helemaal zelf in de hand. Persoonlijker kan het haast niet, toch? 

Foto’s

Foto’s zijn natuurlijk de meest persoonlijke manier om een huis te decoreren en je kunt er ontzettend veel kanten mee op. Maak bijvoorbeeld een mooie collage van je leuke foto’s met jou en het gezin of je vrienden. Veel websites bieden prachtige foto-cadeaus aan, waarin je op verschillende items jouw favoriete foto’s kunt laten afdrukken. Maak van jouw favoriete foto bijvoorbeeld een mooi canvas-doek, dat je boven de bank op kunt hangen, of ga nog een stapje verder en laat je foto’s afdrukken op de fotobehang. Door je huis te decoreren met foto’s is je hele interieur een grote persoonlijke herinnering.

Schilderijen

Ga nog een stapje verder en laat je favoriete foto’s omtoveren tot schilderijen. Doorgaans geen goedkope optie, maar wel ontzettend leuk. Je kunt dit een particulier iemand laten doen, dan krijg je in veel gevallen het meest persoonlijke beeld dat je je kunt wensen. Ontzettend leuk als je bijvoorbeeld kinderen hebt en die op een bijzondere manier wilt vereeuwigen. Alles is tegenwoordig gecommercialiseerd, dus als je voor een wat goedkopere optie wilt gaan, zijn er ook websites die van jouw foto’s door middel van AI bijvoorbeeld een lijntekening kunnen maken of een houtsnede die met een 3D-printer geprint kan worden. Iets minder persoonlijk, maar nog steeds ontzettend leuk. Kortom: als je weg wil blijven bij de ‘live-laugh-love-bordjes’ en je je huis echt een persoonlijke touch wilt geven, zijn er ontzettend veel opties om dingen zelf te customizen. Van naambordjes tot foto’s tot schilderijen: jij kunt je huis helemaal van jou maken.

 

Publicatiedatum 20/02/2024