9.2 / 10 1825 reviews 

Populariteit van een heetwaterkraan neemt steeds verder toe

2 min. te lezen

Terug

Bij de renovatie van een keuken wordt door huishoudens steeds vaker gekozen voor een heetwaterkraan. Niet zonder reden, daar deze kranen verschillende voordelen bieden ten opzichte van een conventioneel model. Denk bijvoorbeeld aan het gemak van de kraan: je hebt altijd kokend water bij de hand. De kraan wordt gecombineerd met een losse boiler, die men in het keukenkastje onder de spoelbak plaatst. Het hete water hoeft als gevolg hiervan niet van de boiler op zolder te komen; het stroomt binnen een seconde uit de kraan. Ook het feit dat je de waterkoker van het aanrechtblad weg kunt laten kan een reden zijn om voor zo’n kokendwaterkraan te kiezen. Vaak vormt de waterkoker bepaald geen sieraad in de inrichting van de keuken. 

Overigens hoef je de defecte kraan niet direct te vervangen voor een heetwaterkraan. Kijk eens op een website als Vervangingsmarkt.nl, waar een groot aantal losse onderdelen wordt aangeboden. Hiermee is het mogelijk om de kraan te herstellen bij een defect. Vaak wordt dat defect veroorzaakt door slijtage aan het binnenwerk hiervan. Een duurzaam en voordelig alternatief voor het vervangen van de kraan als geheel! 

Verschillende soorten heetwaterkranen 

Huishoudens die de aanschaf van bijvoorbeeld een Quooker kraan overwegen, hebben de keuze uit verschillende soorten heetwaterkranen. Zo biedt Quooker niet alleen kranen aan waaruit kokend water stroomt, maar bijvoorbeeld ook modellen waarbij het kokend water te combineren valt met gekoeld en bruisend water. Zeker in de warme zomermaanden biedt dat een groot voordeel! Je hebt daarnaast keuze uit kranen met een vast uiteinde en zogenaamde flex-kranen. Deze kun je uit het uiteinde trekken, wat bijvoorbeeld het schoonmaken van de gootsteen makkelijker maakt. Een derde verschil zit in de kleur van de Quooker kranen. Kies je voor een zilverkleurige of een zwarte kraan? De keuze die je hierin maakt zal afhankelijk zijn van de gekozen interieurstijl in huis. 

Andere slimme apparatuur voor keukens 

Niet alleen de kokendwaterkraan is de laatste jaren steeds meer in trek bij huishoudens. Dat geldt ook voor de inductiekookplaten, voorzien van een geïntegreerd afzuigsysteem. Deze systemen maken de afzuigkap aan de wand in de keuken overbodig. Net als de waterkoker is ook deze afzuigkap over het algemeen geen eyecatcher in het interieur. Deze moderne kookplaten worden door verschillende producenten aangeboden. Ze werken op basis van een filter, dat de vuile lucht tijdens het koken zuivert en vervolgens terug laat stromen richting de kamer. 

Publicatiedatum 18/01/2024