9.2 / 10 1836 reviews 

Prachtige designlampen geven jouw huis sfeer

2 min. te lezen

Terug

Jouw interieur vormgeven is altijd een hele leuke klus. Onmisbaar in een woning zijn lampen. Je hebt ze nodig om in het donker goed te kunnen zien. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten, maten en vormen te krijgen. Dit artikel geeft een inkijkje in de verschillende soorten design lampen.

Lampen voor in de woonkamer

De lamp die eigenlijk wel in ieder huis te vinden is, is de hanglamp. Deze lampen worden bevestigd aan een plafond en gaan met een kabel naar beneden. Hanglampen kun je in de meeste gevallen op elke gewenste hoogte ophangen. Zo kun je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat niemand zijn hoofd stoot aan de lamp. Je kunt ze juist ook heel laag hangen, bijvoorbeeld boven de eettafel. Dit geeft een gezellige sfeer. Doorgaans hang je lampen zestig tot zeventig centimeter boven de eettafel.

In de woonkamer is de vloerlamp of staande lamp ook een graag geziene gast. Deze lampen zijn erg gemakkelijk te verplaatsen. Ook kun je lekker afwisselen met bijvoorbeeld verschillende lampenkappen of de stand van de lamp. Vooral voor mensen die ’s avonds graag een boekje lezen op de bank zijn deze lampen heel handig. Er zijn ook vloerlampen te vinden die een apart leeslampje hebben.

Niet alleen voor de tafel

Tafellampen staan ook erg leuk in de woonkamer. Deze sfeervolle, vaak wat kleinere lampen, staan geweldig in de vensterbank, op de tafel of op de tv-kast. Het is dus zeker niet zo dat deze lamp alleen voor de tafel bedoeld is. Een tafellamp is een goede aanvulling in het interieur, vooral met de donkere dagen in aantocht. En als je last hebt van inkijk door e gordijnen, kan een tafellamp in de vensterbank dit probleem een beetje verhelpen. Door het licht wordt het namelijk moeilijker om naar binnen te kijken.

In de gang en in bijvoorbeeld een douche hangen vaak plafondlampen. Deze lampen zitten tegen het plafond aan. Je behoudt daardoor meer ruimte en er wordt ook geen licht weggenomen door bijvoorbeeld een lampenkap. In kantoorruimtes zijn de plafondlampen met spots handig. Deze spotjes zijn alle kanten op te draaien waardoor je elke hoek kunt verlichten die je wilt. 

Duurzame verlichting

Wil je een mooie, unieke designlamp? Kies dan Artemide lampen. Dit is een van de grootste en beroemdste merken op het gebied van designverlichting. Je kunt bijvoorbeeld een mooie wandlamp of bureaulamp kopen. Lampen van dit Italiaanse merk worden ook vaak gebruikt in openbare ruimten zoals winkels, hotels en restaurants. Ze hebben verschillende collecties waardoor je jouw lampen kunt afstemmen op elkaar.

Artemide wil lampen met een vooruitstrevende kwaliteit leveren, die prachtig ogen. Maar het merk wil ook duurzame lampen op de markt brengen. Zo houden ze rekening met de gekozen grondstoffen. Ook de duur van deze lampen gaat lang mee om het afval te reduceren. Wat ook een duurzame keuze is, is LED-verlichting. Deze lichtbronnen gaan lang mee en besparen kosten op de energierekening.

Wil je een mooie lamp voor in jouw huurwoning? Kijk dan zeker even bij Flinders. Deze webshop heeft enorm veel verschillende soorten verlichting. Je vindt zeker een lamp die past bij jouw interieur.

Publicatiedatum 27/10/2021