9.2 / 10 1836 reviews 

PVC-vloeren in commerciële ruimtes: 8 redenen waarom ze een slimme investering zijn

3 min. te lezen

Terug

Het kiezen van de juiste vloer is een belangrijk onderdeel van de renovatie of inrichting van een commercieel pand, zoals een winkel, kantoor of restaurant. Die vloer is namelijk zeer bepalend voor de algehele uitstraling en functionaliteit van de ruimte en kan de sfeer maken of breken. Een populaire en slimme keuze voor commerciële vloerbedekking is tegenwoordig PVC, ofwel polyvinylchloride. In deze blog gaan we dieper in op de redenen waarom PVC-vloeren nu precies zo’n verstandige investering zijn voor commerciële ruimtes.

1. Duurzaamheid en langdurige prestaties

Een van de belangrijkste redenen waarom PVC-vloeren zo aantrekkelijk zijn voor commerciële ruimtes is hun uitzonderlijke duurzaamheid. Vloeren van PVC zijn bestand tegen slijtage, krassen en de dagelijkse belasting die ze in drukke commerciële omgevingen te verduren krijgen. Zelfs bij intensief gebruik behouden ze hun uitstraling en structurele integriteit, precies zoals je zou willen.

Dit betekent dat je niet alleen op korte termijn profiteert van een prachtige vloer, maar ook op de lange termijn. Doordat je je geen zorgen hoeft te maken over frequente vervanging of reparatie, levert dat op de lange termijn aanzienlijke kostenbesparingen op.

2. Talloze designopties

PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen, kleuren en texturen. Dit betekent dat je de vloer kunt aanpassen aan de specifieke stijl en sfeer van elke commerciële ruimte, van modern kantoor tot knus restaurant. Of je nu een moderne en strakke uitstraling wilt creëren of juist een warme en uitnodigende sfeer wilt neerzetten, er is altijd wel een PVC-vloer die aan je eisen voldoet.

Bovendien kunnen PVC-vloeren realistische hout- of steeneffecten nabootsen, waardoor je ook prima de look van natuurlijke materialen kunt creëren zonder de nadelen die daar normaal gesproken bij komen kijken, zoals gevoeligheid voor vocht en temperatuurfluctuaties. Bang voor een kille, ongezellige look hoef je met PVC-vloeren allang niet meer te zijn!

3. Eenvoudig onderhoud

In commerciële ruimtes is hygiëne van het grootste belang, vooral in sectoren zoals de horeca en de gezondheidszorg. PVC-vloeren zijn bij uitstek geschikt voor deze omgevingen, omdat ze gemakkelijk schoon te houden zijn. Ze zijn bestand tegen vlekken en morsen, en kunnen eenvoudig dagelijks worden gereinigd met slechts een stofzuiger en een vochtige dweil.

Een ander voordeel van PVC-vloeren is hun naadloze oppervlakte, die zeer hygiënisch is omdat er geen voegen zijn waar vuil en bacteriën zich kunnen ophopen. Dit maakt dit type vloer ideaal voor commerciële keukens, medische faciliteiten en andere ruimtes waar strenge hygiënestandaarden gelden.

4. Geluidsisolatie

In veel commerciële omgevingen, zoals kantoren en winkels, is akoestiek een belangrijk aandachtspunt. PVC-vloeren hebben van nature geluidsdempende eigenschappen, waardoor ze geluidsoverlast verminderen en zorgen voor een rustigere en comfortabelere werk- of winkelomgeving. Dit draagt bij aan het welzijn van zowel medewerkers als klanten, die hierdoor niet in het lawaai hoeven te zitten.

5. Vochtbestendigheid

Sommige commerciële ruimtes, zoals de wc’s in restaurants of magazijnen waar de luchtvochtigheidsniveaus nog weleens willen fluctueren, kunnen gevoelig zijn voor vochtschade aan de vloer. PVC-vloeren zijn waterbestendig en kunnen zelfs in de meest vochtige ruimtes worden geïnstalleerd zonder dat dit ten koste gaat van hun prestaties of duurzaamheid.

6. Energie-efficiëntie

Een aspect van PVC-vloeren dat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat ze bijdragen aan de energie-efficiëntie. PVC-vloeren kunnen namelijk worden geïnstalleerd in combinatie met vloerverwarmingssystemen, die de energie-efficiëntie van de ruimte verbeteren door de warmte gelijkmatig te verdelen. Dit levert enerzijds lagere energiekosten en anderzijds een comfortabelere omgeving voor personeel en klanten op.

7. Milieuvriendelijkheid

Als je bezorgd bent over milieuvriendelijke keuzes, geeft het je waarschijnlijk een gerust gevoel om te weten dat PVC-vloeren tegenwoordig steeds duurzamer worden geproduceerd. Veel fabrikanten gebruiken gerecycled PVC en hebben processen geïmplementeerd om de milieueffecten van de productie te minimaliseren. Bovendien zijn PVC-vloeren volledig recyclebaar, wat bijdraagt aan een circulaire economie.

8. Kostenbesparendheid

Last but not least zijn PVC-vloeren vaak relatief kosteneffectief in vergelijking met andere vloermaterialen, vooral als je rekening houdt met hun lange levensduur en lage onderhoudskosten. Doordat ze minder vaak hoeven te worden vervangen en gerepareerd ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat, kun je op de lange termijn aanzienlijk op kosten besparen.

Conclusie

De acht redenen die we net hebben genoemd die PVC-vloeren een uitstekende investering maken voor commerciële ruimtes, zijn nog lang niet álle voordelen die dit materiaal te bieden heeft. Kort gezegd biedt het in ieder geval een uitstekende combinatie van uitstraling en functionaliteit, waardoor het geschikt is voor verschillende toepassingen en sectoren waar sfeer én praktische bruikbaarheid ertoe doen.

Ben je nog op zoek naar een leverancier van hoogwaardige PVC-vloeren voor je commerciële ruimte? In dat geval kun je direct terecht bij LaminaatXXL, specialist op het gebied van zowel PVC-vloeren als laminaat. Als je contact opneemt met deze experts, vertellen zij je graag meer over de voordelen die de verschillende vloerbedekkingsopties te bieden hebben.

Publicatiedatum 30/10/2023