9.2 / 10 1825 reviews 

Raamdecoratie in een verhuurde woning: dit zijn je opties

2 min. te lezen

Terug

Als verhuurder zit je niet te wachten op huurders die te pas en te onpas in je muren, plafonds en kozijnen boren. Toch is privacy geen overbodige luxe. En zonder raamdecoratie is je huis tevens minder goed geïsoleerd, wat weer extra ongemakken met zich meebrengt. Hoe zorg jij er als verhuurder voor dat de verhuurde woning zowel letterlijk als figuurlijk warm is met behulp van raamdecoratie? Dit zijn je opties. 

Helemaal niet boren of schroeven? De Keje Splendid Pliss biedt uitkomst

Wil je echt niet boren of schroeven? Dan biedt de Keje Splendid Pliss een uitkomst. Dit product bestaat uit een profiel waarin een plisségordijn is verwerkt. Door middel van een magneetband zet je het profiel eenvoudig vast op je kozijnen. Daar komt geen boor of schroevendraaier bij kijken. En zelfs met twee linkerhanden is de montage een eitje. 

Zo min mogelijk schroeven of boren? Gordijnen op maat!

Wil je eenmalig schroeven en boren en dan wel zo efficiënt mogelijk? Gordijnen op maat vormen het antwoord op jouw vragen. De rails van een gordijn is met twee simpele schroeven gemonteerd. Doordat je de stof van een gordijn kunt verwisselen, maar de rails kunt laten hangen, biedt je als verhuurder genoeg vrijheid aan de huurder om zelf een gewenste stof aan te schaffen. 

Zo isolerend mogelijk? Schaf jaloezieën aan

Wil je de verhuurde woning zo geïsoleerd mogelijk opleveren aan de huurder? Jaloezieën zijn dan de perfecte keuze. Omdat je deze vorm van raamdecoratie vaak over het hele raam laat hangen, kan de gestookte warmte minder snel verloren gaan via kale ramen. Door de horizontale lamellen kun je nog steeds naar buiten blijven kijken. Zo biedt je de huurder ook extra privacy. 

Je kunt hierbij kiezen tussen houten jaloezieën, die erg stijlvol zijn en een warme uitstraling bieden. Aluminium jaloezieën daarentegen zijn geschikt voor elke ruimte in huis, waaronder ook de badkamer. Daarnaast is aluminium stevig materiaal én is het prijskaartje wat gunstiger ten opzichte van houten jaloezieën. 

Gaan voor de goedkoopste optie? Kies dan voor een rolgordijn

Wil je de woning zo goedkoop mogelijk stofferen? Kies in dit geval voor rolgordijnen. Eenvoudig te monteren, goedkoop in aanschaf en een goede verduisterende werking. Voor een paar tientjes heb je al een rolgordijn in standaard maat aangeschaft. Voor maatwerk betaal je iets meer, maar ook dat valt reuze mee. 

Publicatiedatum 02/02/2022