9.2 / 10 1825 reviews 

Redenen om zelf houten tuinmeubelen te maken 

2 min. te lezen

Terug

Tuinmeubelen zijn tegenwoordig haast onmisbaar in je tuin. Met behulp van tuinmeubelen kun jij namelijk optimaal van je mooie tuin genieten. Lekker relaxen op een mooie loungeset, dineren aan een tuintafel of zonnebaden op een ligbed: het is allemaal mogelijk. Heb jij geen of weinig tuinmeubelen in je tuin? Dan kan het een idee zijn om hier verandering in te brengen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om kant-en-klare tuinmeubelen te kopen, maar als je twee rechterhanden hebt kun je er ook voor kiezen om zelf tuinmeubelen van bijvoorbeeld hout te maken. Waarom je dit zou kunnen overwegen? Wij zetten een aantal goede redenen op een rij!

Het bespaart je kosten

Een van de grootste voordelen van het zelf maken van houten tuinmeubelen is uiteraard dat je hiermee kosten bespaart. Het kopen van kant-en-klare tuinmeubelen kan namelijk best een investering zijn. Als je ervoor kiest om zelf aan de slag te gaan, ben je deze kosten dus niet kwijt. Je hebt alleen zelf materiaal nodig en de juiste gereedschappen. Kijk van tevoren goed wat de exacte benodigdheden zijn. Wat je in ieder geval nodig hebt is hout, spaanplaatschroeven, een boormachine en een schuurmachine. Afhankelijk van wat voor soort tuinmeubel je gaat maken, kun je kijken wat je precies allemaal nodig hebt. Maar door zelf aan de slag te gaan, zal je ongetwijfeld kosten besparen. 

Je kunt het ontwerp volledig zelf bepalen

Een ander voordeel van zelf houten tuinmeubelen maken is dat je nu de mogelijkheid hebt om het ontwerp volledig zelf te bepalen. Dit is bij kant-en-klare tuinmeubelen natuurlijk niet het geval. Je kunt hierdoor lekker creatief zijn en alles zelf bepalen. Van de vormgeving en de kleuren tot aan de details: jij bepaalt. Je kunt het dus zo mooi maken als je zelf wilt!

Het is leuk om te doen

Waarom je ook zou kunnen kiezen voor het zelf maken van houten tuinmeubelen? Omdat het leuk kan zijn om te doen. Als jij al regelmatig aan het klussen bent, vind je het vast leuk om ook deze klus op te pakken. Of je nu een tuintafel, tuinstoel of tuinbank gaat maken, je kunt hier veel plezier in hebben. Vooral ook omdat je zelf bepaalt hoe het eruit komt te zien. Als jij twee rechterhanden hebt, pak je dit klusje vast graag op.

Het geeft voldoening

Een goede reden om zelf aan de slag te gaan met het maken van houten tuinmeubelen, is omdat dit voldoening geeft achteraf. Want hoe leuk is het om te kunnen zeggen dat jij die mooie tuinmeubelen gemaakt hebt? Als het eenmaal gelukt is, kun je hier dan ook zeker trots op zijn. En je zult vaak aan je eigen kunstwerk worden herinnerd als je hier vaak gebruik van gaat maken! 

Kortom: er zijn genoeg redenen om zelf aan de slag te gaan met houten tuinmeubelen. Al helemaal als jij het niet erg vindt om te klussen en twee rechterhanden hebt. Het maken van tuinmeubelen hoeft dan ook helemaal niet lastig te zijn. Lees jezelf goed in over de klus en de benodigdheden hiervoor. Dan moet het vast helemaal goedkomen en kun jij straks optimaal van je eigen gemaakte tuinmeubelen genieten.

Publicatiedatum 14/01/2022