9.2 / 10 1825 reviews 

Richt je huis natuurlijk in met deze tips

2 min. te lezen

Terug

Breng de buitenlucht naar binnen is altijd een aantrekkelijk en inspirerend idee geweest voor zowel ontwerpers als huiseigenaren. Het heeft de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de manier waarop we onze huizen inrichten en decoreren, en het is een trend die voorlopig niet zal verdwijnen. Wat gemakkelijk te zien is waarom. Het brengt een gevoel van rust en kalmte in een huis, terwijl het ook eenvoudig en niet overdreven extravagant is. Het is ook zeer veelzijdig en kan een kamer van elk type en elke grootte verfraaien. Deze trend omvat hernieuwbare bronnen en materialen. Dus dingen zoals hout, geweven textiel en leer worden vaak gezien in huishoudelijke artikelen in natuurlijke stijl. Dit geldt tevens voor rotan lampen. Wil je meer van de natuurlijke stijl in je woning? Gebruik de onderstaande tips! 

Natuurlijke materialen

Zonder de juiste materialen krijg je nooit een mooie natuurlijke omgeving. Om deze look te creëren, moet je alles wat synthetisch is vermijden en natuurlijke stoffen zoals katoen, linnen en zijde gebruiken. Ook een rotan hanglamp is zeker een aanrader. Dit zijn allemaal synoniemen van deze trend en kunnen effectief werken in een aantal huishoudelijke artikelen. Linnen kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor hoofdborden en voetenbankjes. Lichtgewicht zijde en hennep zijn fantastische gordijnen en stoffen zoals kasjmier zijn ideaal voor dekens en kussens. Probeer deze stoffen te kiezen in aardetinten zoals steengrijs en olijfgroen om het natuurlijke thema dat je wilt creëren voort te zetten. Experimenteer ook met het combineren van texturen zoals verweerde leren banken met oversized gebreide dekens. 

Gerecycled hout

Hout is iets dat altijd op de een of andere manier terugkomt in het interieur. Maar in plaats van gladde, onberispelijke stukken hout, moet je houten meubels en accessoires gebruiken die er rustieker uitzien. Je wilt dat deze stukken eruitzien alsof ze gedurende een lange periode verweerd zijn geweest en niet gloednieuw. Idealiter zou het eruit moeten zien alsof het van zijn oorspronkelijke vorm is veranderd om iets nieuws te creëren. Vandaar het gerecyclede aspect. Dit geeft meer charme en persoonlijkheid aan items als eetkamerstoelen en televisiemeubels. Je vindt er ook fotolijsten en kunst aan de muur van gerecycled hout. Als je voor dit verweerde gevoel kiest in plaats van een glimmend gloednieuw exemplaar, kan je kamer direct natuurlijker geïnspireerd aanvoelen. 

Bloemen

Niets zegt de natuur meer dan bloemen. Het is dus essentieel dat ze opvallen bij het stylen van je huis. Maar onthoud dat je niet wilt dat je huis eruitziet als een kas. Zelfs de eenvoudigste bloemendisplays kunnen indruk maken en minder is vaak meer. Kies eenvoudige vazen ??in neutrale kleuren die bij de rest van je interieur passen. Op die manier kun je ze zonder al te veel moeite in elk deel van je huis tentoonstellen. Plaats wilde bloemen in de vazen ??om een ??vleugje kleur te brengen en tegelijkertijd de indruk te wekken dat je ze van een lokaal veld hebt geplukt. Je kunt ook gras en lange dunne bladeren gebruiken. Je kunt deze vervolgens gebruiken om kleurrijke opvallende displays te creëren in het midden van je tafels en op je voorste foyertafel. Dit zal je huis ook vullen met een puur natuurlijke geur die onmogelijk kan worden nagebootst. 

Publicatiedatum 28/06/2023