9.2 / 10 1817 reviews 

Snel je huis verkopen aan opkopers

2 min. te lezen

Terug

Staat jouw als voor een lange tijd te koop en kom jij hier maar niet vanaf? Dan kan dit jou aardig wat geld kosten als jij wel al verhuisd bent naar een andere woning. Of ben jij iemand die naar het buitenland gaat verhuizen binnenkort en moet jij snel van je huis afkomen? Wil jij snel huis verkopen? Lees dan snel deze tekst verder. In deze tekst vertellen wij jou hoe jij snel van je huis af kunt komen door deze op te laten kopen door opkopers. Dit scheelt een hoop tijd, moeite en geld. Bovendien is dit natuurlijk ideaal wanneer jij snel je huis kwijt moet zijn. Na de overdracht krijg jij je geld binnen een aantal dagen al op je rekening gestort.

Je huis snel kunnen verkopen

Een reden om je huis te laten opkopen is wanneer jij in de financiële problemen zit. Misschien gaan jij en je partner uit elkaar en is er snel geld nodig. Een andere reden is bijvoorbeeld dat je naar het buitenland gaat emigreren en niet meer met je oude huis bezig wilt zijn als je al bent verhuisd. Wanneer je zeer binnenkort moet gaan verhuizen en je huis al een tijd te koop staat, dan kan opkopen erg handig zijn. Je voorkomt dan dat je dubbele hypotheeklasten moet gaan betalen nadat je bent verhuisd. Via bedrijven, zoals Mercari.nl, kun jij je woning over laten kopen door een opkoper. Op die manier ben jij binnen de kortste keren van je huis af.

De voordelen voor de opkoper zelf

Je vraagt je misschien af wat een opkoper doet en waarom hij dit doet. Een opkoper kan een enkel persoon zijn, maar is vaak een bedrijf die hierop gericht is. Een opkoper investeert in de koop van huizen. Deze huizen worden door de opkoper gerenoveerd en vervolgens verhuurd aan andere mensen of doorverkocht voor een hogere prijs dan jij ervoor kreeg. Opkopers maken hiermee winst. Voor veel mensen is het opkopen een laatste redmiddel om snel van hun huis af te komen. Wanneer de verkoop niet direct haast heeft kiezen mensen hier niet snel voor.

In een zeer korte tijd je huis verkopen

Verkoop jij je huis via een opkoper? Dan ben jij binnen een aantal dagen van jouw huis af. Een opkoper heeft geen bedenktijd nodig, waardoor je direct weet dat jouw huis ook daadwerkelijk verkocht is. Verder zijn opkopers in de meeste gevallen ook niet afhankelijk van een hypotheek. Hierdoor kan de verkoop snel doorgezet worden en hoeft er niet gewacht te worden op bevestiging. Met de opkoop van een huis krijg je binnen enkele dagen na de overdracht al het geld op de rekening gestort. Je hoeft hier dus niet lang op te wachten. Wanneer jij je huis verkoopt via een opkoper heb je ook geen makelaar die hierbij helpt. Dit doe je direct via de opkoper. Hierdoor heb je geen extra bijkomende kosten van een makelaardij. In sommige gevallen ligt de opbrengst wel wat lager dan bij een particuliere verkoop.

Publicatiedatum 23/11/2022