9.2 / 10 1821 reviews 

Stacaravan inrichten? Hier moet je opletten

2 min. te lezen

Terug

Wonen in een stacaravan, hoe leuk is dat?! Of je er nu tijdelijk in gaat wonen of permanent, je kunt altijd kiezen voor een stacaravan of chalet kopen. Het moet tenslotte toch een huisje worden waar jij je fijn in voelt. Wil je de stacaravan ook gaan verhuren? Dan is het belangrijk dat de inrichting voor iedereen toegankelijk is. Wij geven je graag advies waar je op moet letten bij het inrichten van je stacaravan. 

Een stacaravan optimaal inrichten

Je wilt de ruimte van je stacaravan optimaal benutten, maar daarnaast wil je ook dat het  een gezellige ruimtelijke sfeer heeft. Het is daarom belangrijk goed na te denken welke sfeer, meubels en kleuren je kiest. Ook is het fijn om de ruimtes in je stacaravan te scheiden, zodat je een apart gedeelte hebt voor de keuken en de woonkamer. Wanneer je wilt gaan werken in de stacaravan wil je niet constant afgeleid worden. Kies daarom voor een bureau die tegen de muur staat en een hoekbank die de woonkamer van de keuken scheidt. 

Tips voor het inrichten van je stacaravan

Voordat je gaat shoppen voor het inrichten van je stacaravan moet je goed nadenken over de verschillende keuzes voor een inrichting. De eerste tip is om gebruik te maken van lichte kleuren. Een stacaravan blijft een kleine ruimte, daarom is het mooi om de inrichting wat groter te laten lijken. Zorg daarnaast ook voor veel daglicht, dat maakt je stacaravan ook een stuk ruimtelijker. Zorg dat de inrichting goed bij elkaar past als één geheel,zo creëer je rust in je stacaravan. Bepaal dus vooraf welke materialen en kleuren je wilt gaan gebruiken. Maak de sfeer van je stacaravan helemaal af met gezellige muurdecoratie. In de winter wil jij natuurlijk ook lekker knus zitten met leuke lichtjes en een heerlijk dekentje. 

Hier moet je op letten

Een kleine ruimte wil je natuurlijk optimaal gebruiken. Een stacaravan is vaak hoog, dus maak daar ook profijt van. Koop kasten met veel opbergruimte of kies bijvoorbeeld voor een hoge kast. Bevestig plankjes aan de muur zodat je decoratie en opslag kan combineren. Creëer bijvoorbeeld ook opbergruimte onder het bed, in een poef of koop een salontafel met lades. Pas het formaat van je meubels aan zodat er voldoende beweegruimte overblijft. Niets is namelijk zo vervelend als een rommelig en vol huis. Tot slot is de laatste tip om van de bank een slaapbank te maken zodat je die ruimte optimaal benut. Ideaal!

Er zijn dus genoeg opties voor het inrichten van je stacaravan. Kijk op Pinterest voor de leukste sfeerbeelden als je meer inspiratie op wilt doen. Heb jij ook al helemaal kriebels gekregen om je nieuwe huisje in te gaan richten? Veel stacaravans staan op een camping zoals Stekelbos. Neem snel een kijkje en wie weet is dit iets voor jou. 

 

Publicatiedatum 28/02/2022