9.2 / 10 1816 reviews 

Steeds meer woningen in Nederland met een gietvloer

2 min. te lezen

Terug

Gietvloeren worden steeds populairder in Nederlandse woningen. Steeds meer mensen kiezen voor een gietvloer vanwege de vele voordelen die deze vloer biedt.  Een gietvloer is een vloer die bestaat uit meerdere lagen vloeibaar materiaal dat op de ondervloer wordt gegoten. De vloeistof vormt zich vervolgens tot een naadloze, strakke en egale vloer. Gietvloeren worden vaak gemaakt van epoxy of polyurethaan en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, texturen en afwerkingen. In dit artikel bespreken we waarom gietvloeren zo populair zijn en welke voordelen ze bieden.

Waarom zijn gietvloeren zo populair?

Gietvloeren zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederlandse woningen. Dit komt doordat gietvloeren de perfecte combinatie bieden van functionaliteit en design. De vloeren zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk, maar bieden ook een moderne en minimalistische uitstraling. Gietvloeren passen goed bij de huidige trend van minimalisme en strak design in interieurs en zijn daarom steeds meer gewild. Ook zijn gietvloeren steeds betaalbaarder geworden. Vroeger was het een luxeproduct dat alleen beschikbaar was voor degenen met voldoende budget, maar tegenwoordig zijn er steeds meer betaalbare opties op de markt. Hierdoor is de populariteit van gietvloeren ook gestegen onder mensen met een gemiddeld budget.

Duurzaamheid

Een van de grootste voordelen van een gietvloer is de duurzaamheid. Een gietvloer gaat doorgaans veel langer mee dan andere vloertypes, zoals laminaat of tapijt. Gietvloeren zijn bestand tegen intensief gebruik en slijtage, wat betekent dat je deze niet snel hoeft te vervangen.

Onderhoudsvriendelijk

Een gietvloer is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. De vloer heeft een glad oppervlak waardoor vuil en stof zich niet gemakkelijk hechten. Het enige dat nodig is om de vloer schoon te maken, is stofzuigen en dweilen. Een gietvloer is ook bestand tegen water en vloeistoffen, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is.

Naadloos en strak

Daarnaast is een gietvloer naadloos en strak, waardoor het een moderne en minimalistische uitstraling heeft. De vloer is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor het mogelijk is om de vloer af te stemmen op je interieur. Een gietvloer past goed bij moderne en minimalistische interieurs.

Geschikt voor vloerverwarming

Een gietvloer is geschikt voor vloerverwarming, wat betekent dat je de vloer kunt gebruiken als primaire verwarming in je woning. Een gietvloer geleidt warmte goed en kan de warmte gelijkmatig door je woning verspreiden.

Allergievriendelijk

Een gietvloer is een uitstekende keuze voor mensen met allergieën of astma. De vloer heeft een glad oppervlak en houdt geen stof of allergenen vast, waardoor de luchtkwaliteit in je huis verbetert.

Dus, waarom kiezen steeds meer mensen voor een gietvloer?

Gietvloeren zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederlandse woningen. Dit komt doordat gietvloeren duurzaam, onderhoudsvriendelijk, naadloos en strak zijn. Daarnaast zijn ze geschikt voor vloerverwarming en zijn ze allergievriendelijk. Ook zijn gietvloeren steeds betaalbaarder geworden en bieden ze veel keuze op de markt. Door deze voordelen en eigenschappen zijn gietvloeren een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een moderne en duurzame vloer die past bij hun levensstijl en interieur.

Publicatiedatum 31/05/2023