9.2 / 10 1825 reviews 

Stoelentrends voor 2023

2 min. te lezen

Terug

Ben jij voor dit jaar nog op zoek naar prachtige stoelen? Wij vertellen jou in deze blog over de stoelentrends van 2023. Dit betekent niet dat deze stoelen na dit jaar niet trendy meer zijn, integendeel juist! Vaak gaat een trend wel langer door dan één jaar, waardoor je lang kunt genieten van de prachtige producten. 

Robuust, neutraal en stoer: industrieel gaat nog nergens heen!

Al een aantal jaren is de industriële stijl een trend. Voor de mensen die al industriële eetkamerstoelen hebben aangeschaft de afgelopen jaren, het is nog steeds een trend! De robuuste en natuurlijke stoelen geven ieder huis een warme uitstraling. De producten zijn stoer en passen in ieder interieur. 

Heb je op dit moment de minimale stijl of een bohemian intereur? Door de neutrale kleuren zullen de stoelen met industrieel design overal prachtig bijstaan. Ze zullen een stoere uitstraling doorgeven, maar wel zorgen voor sfeer en comfort. 

Het zachte velvet wat altijd uitnodigt

Het tegenovergestelde van de robuuste en hardere uitstraling zijn de zitmeubelen van velvet. Deze zijn zacht, zien er uitnodigend uit en geven de ruimte een warme uitstraling. Daarbij zijn velvet eetkamerstoelen verkrijgbaar in diverse kleuren, waardoor ze altijd passend zijn in je interieur. 

De velvet stoelen heb je in de modellen van fauteuils, kuipstoelen, eetkamerstoelen, barkrukken en banken. Heerlijk om een avond in weg te zakken en op te zitten tijdens het eten of uitrusten. Deze stoelen zien er leuk uit, hebben een fijne uitstraling en zijn daarom ook niet weg te denken in ieder interieur! Echt een trend voor komend jaar als je het ons vraagt. 

Minimalistisch en warm, dat is waar Scandinavische meubels voor staan

De derde trend die wij willen uitlichten is de Scandinavische stijl. Deze kenmerkt zich door lichte kleuren, natuurlijke materialen en strakke lijnen. Het wordt ook wel de minimalistische stijl genoemd. De reden dat de Scandinavische interieurstijl voornamelijk uit lichte kleuren bestaat is aangezien het land weinig zonne-uren heeft. Hierdoor willen ze het interieur zo licht mogelijk hebben om niet altijd in de duisternis te zitten. 

Deze stijl is echt een trend die al jarenlang actief is. Dit vinden wij alleen maar begrijpelijk, aangezien je de meubels uit deze stijl met veel kunt combineren. 

Tips voor stoelen in je interieur

Wil jij de mooiste en meest trendy stoelen kopen voor in jouw interieur? Dan willen wij je nog een aantal tips meegeven! De eerste is dat jij de stoelen mooi moet vinden. Een trend komt en gaat, maar jouw smaak blijft vaak gelijk. Verder is het belangrijk om de ruimte te meten die jij hebt voor eetkamerstoelen. Reken rond de 70cm breedte om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende zitruimte heeft. 

Wil jij alle woontrends lezen? Klik dan hier en vul de stoelen aan met de overige trends. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat jij het mooi vindt!

Publicatiedatum 21/06/2023