9.2 / 10 1779 reviews 

Thuis sporten? Zo maak je jouw huis er helemaal klaar voor

2 min. te lezen

Terug

In de lockdown periode die we vanwege corona de afgelopen jaren meegemaakt hebben, zijn ook veel sportlocaties gesloten gebleven. In die periode konden we niet naar de sportschool, bleven de poorten van de voetbalvereniging gesloten en zat een potje squash met je beste vrienden er niet in. In Nederland is men massaal op zoek gegaan naar manieren om thuis te sporten. Velen van ons vinden het namelijk wel erg fijn om bezig te blijven en sportief te zijn. Nu alles weer open is, blijven toch steeds meer mensen thuis sporten. Er zijn genoeg manieren om thuis lekker aan het sporten te gaan. Wij zetten een aantal leuke opties voor je op een rij om thuis te kunnen sporten.

Fietsen op de hometrainer

Fietsen is een van de meest geliefde sportieve activiteiten in Nederland. Ook thuis kun je dit prima toepassen. In vrijwel elk huis is er wel plek voor een hometrainer. Denk aan de zolder of de bijkeuken, of een andere plek waarbij je niemand in de weg zit. Op die manier kun je zonder je huis te verlaten toch werken aan je conditie. Het is dan ook niet gek dat vanuit eigen huis trainen met een professionele fietsroller steeds gebruikelijker wordt. Er zijn vandaag de dag zelfs speciale apps beschikbaar die je kunt gebruiken om thuis op de fietsroller te virtueel te fietsen met of tegen andere fietsers. Een goede manier van trainen en bovendien erg leuk!

Je eigen sportschool in huis

Als je in de sportschool bent zie je allerlei apparaten en materialen die je kunt gebruiken om te sporten. Er staat zoveel dingen dat je nooit alles kunt gebruiken in één sportsessie. Een aantal van deze apparaten die je wél gebruikt, kun je ook in huis halen. Heb je een ruimte in huis die je weinig gebruikt, ga deze dan inrichten als sportruimte. Ga online op zoek naar attributen om je eigen sportschool in te richten. Denk aan een fitnessbank, een hometrainer, een loopband of verschillende gewichten. Zo ben je altijd in de gelegenheid om aan je conditie te werken. Ook als je liever niet het huis uitgaan of weinig tijd hebt, maak je gewoon gebruik van je eigen sportschool in huis. 

Geschikte ruimte in huis

Welke sport je thuis ook wil beoefenen, het is belangrijk dat je een goede ruimte zoekt waar je dit kunt doen. Om goed te kunnen sporten heb je namelijk voldoende ruimte nodig en wil je natuurlijk liever niet iemand in de weg zitten. Afhankelijk van de beschikbare ruimte in je huis, kun je bijvoorbeeld kiezen voor de zolder, een leegstaande kamer of de garage. Het is zelfs mogelijk om dit in de woonkamer doen, als deze groot genoeg is. Met een glazen scheidingswand voor in de woonkamer kun je namelijk een afgesloten ruimte in je woonkamer te creëren die jij kunt gebruiken om te sporten. 

Sporten is hoe dan ook goed voor je, en de lockdown heeft ons niet gestopt om dit te doen. Ben jij op zoek naar een leuke en effectieve manier om te blijven sporten, maar blijf je liever dicht bij huis? Probeer de tips uit dit artikel eens toe te passen en je zult merken hoe makkelijk het is om thuis fit en sportief te blijven. 

Publicatiedatum 04/03/2022