9.2 / 10 1779 reviews 

Thuiswerken voorbij maakt de inbrekers blij

2 min. te lezen

Terug

Het zat de inbrekers vanaf maart 2020 echt tegen. Vanaf de tijd dat er strenge coronamaatregelen golden waren de inwoners van Nederland verplicht om thuis te werken. De coronaperiode gooide roet in het eten bij het inbrekersgilde. Het aantal inbraken nam gemeten over een periode van een jaar met maar liefst 42 procent af. Nu de donkere avonden langer worden en er weer op kantoor gewerkt wordt, is er in de Randstad een flinke toename aan inbraken te zien.

De verzekeraars zullen vast hebben staan te juichen met zo’n laag inbraakcijfer. De premies zullen doorgelopen zijn terwijl er veel minder geclaimd werd. Iedereen blij zou je denken al denken de insluipers er duidelijk anders over. Het tij lijkt zich op dit ogenblik echter te keren nu er weer een duidelijke toename van inbraken te zien is. We zijn het afgelopen jaar misschien iets te laks geworden nu ook bij vrienden, bekenden of buurtgenoten weinig is ingebroken.

Voorkom inbraken

Nu de donkere avonden en nachten langer worden en er meer op kantoor gewerkt wordt, is het raadzaam om je huis nog eens extra te controleren op inbraakgevoelige plekken. Er zijn beslist een aantal makkelijke maatregelen te nemen, waarmee je inbraak leed kunt voorkomen. Als je in een ouder huis in Amsterdam woont is het zeker raadzaam om alles in en om huis nog eens na te lopen. Maak een lijst van te nemen maatregelen waarop een slotenmaker Amsterdam zeker niet mag ontbreken. Indien je bijvoorbeeld van plan bent om je tuin binnenkort winterklaar te maken, kun je eventuele donkere schuilplekken wegsnoeien zodat er mooi overzicht om het huis is. Daarnaast is een bekende maatregel een goede verlichting die bij beweging aan gaat. Inbrekers zullen het niet aantrekkelijk vinden om op een goed zichtbare plek in de spotlights hun foute werk te verrichten. Ze doen hun breekwerk liever in de anonimiteit van het duister. Onopvallend snel in en uit met een flinke buit.

Oud hang- en sluitwerk

Nu er minder thuiswerk verricht wordt zal de inbreker meer tijd hebben om toe te slaan. Het gilde hoeft minder bang te zijn dat er zich in het huis mensen bevinden. Verwacht je vrienden of familie terwijl je niet thuis bent, verstop de sleutels dan niet ergens onder een bloempot of op een andere plek nabij het huis. Bovendien is het verstandig om bij oudere huizen het hang- en sluitwerk eens goed te controleren. Schakel bij twijfel over de braakveiligheid een professionele slotenmaker in. Vraag die slotenmaker dan ook naar een SKG*** cilinderslot die beveiligd is tegen kerntrekken. Er zijn namelijk inbrekers die de hele cilinderkern uit de deur trekken en zo binnen komen.

De sleutel tot succes

Indien je toch de tuin aan het opruimen bent zorg er dan voor dat er geen grotere voorwerpen als bakken, containers of ladders in die tuin staan. Dit kan de insluiper gebruiken als opstapje naar een bijvoorbeeld openstaand bovenraam. Maak het de inbreker zo moeilijk mogelijk. Vervang als het nodig is de sloten van deuren of ramen. Blijf de inbreker voor en kies voor modern sluitwerk die voorzien is van computer gemaakte sleutel of een elektronische keycard.

Whatsapp

Woon je een wijk met veel sociale buurtcontacten, praat dan eens over het onderwerp. Hou met elkaar een oogje in het zeil, of start een buurtapp. Hierdoor kun je snel verdachte personen of activiteiten in je straat signaleren. Hang als afschrikmiddel een goed zichtbaar bordje met het groene whatsapp logo op. De inbreker zal dan nog wel even achter zijn oor krabben voordat hij in jullie buurt toeslaat.

Publicatiedatum 07/10/2021