9.2 / 10 1824 reviews 

Tips om je woning klaar te maken voor verkoop

2 min. te lezen

Terug

Wanneer je gaat verhuizen is dit vaak een leuke nieuwe stap in je leven. Hierbij kan het zijn dat je gaat verhuizen naar een grotere woning, maar kan dit ook juist naar een kleinere woning zijn. Wanneer je gaat verhuizen, wil je natuurlijk graag dat je ouderlijke huis verkocht wordt. Hierdoor kun je al je tijd en moeite richten op je nieuwe woning en hoef je niet meer om te kijken naar je ouderlijke woning. Alleen hoe zorg je er nu voor dat je ouderlijke woning klaar is voor verkoop? Hieronder lees je verschillende tips!

Tip 1: Ruim de woning op

Om een woning te kunnen verkopen is het van belang dat de woning er schoon en netjes uitziet. Ga de woning eens door en bekijk de woning vanuit de ander zijn ogen. Denk dus na over wat diegene kan zien als mogelijke rommel. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk staat in de woning en dat vooral de woning opvalt. Dit is natuurlijk wat de nieuwe bewoners uiteindelijk krijgen wanneer ze de woning aanschaffen. Zorg ervoor dat elk klein dingetje opgeruimd wordt, zodat alleen de woning nog opvalt. 

Tip 2: Maak alles goed schoon

Wanneer je een woning gaat bekijken, wil je natuurlijk kijken naar een frisse en schone woning. Het beeld wat iemand krijgt van een woning die schoon is en fris ruikt, is vaak veel positiever dan wanneer dit niet het geval is. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van het toilet. Hier kunnen nu eenmaal onaangename geuren zijn, dus kun je maar beter door middel van een toilet spray dit voorkomen. Naast het toilet is het handig om de gehele woning grondig onder handen te nemen. Hiermee zorg je er echt voor dat de gehele woning schoon is en de mogelijke nieuwe bewoners door een frisse woning zullen lopen en bezichtigen. 

Tip 3: Houd de kleuren neutraal

Natuurlijk heeft iedereen weer een andere stijl en smaak. Hierbij kan het zo zijn dat je bijvoorbeeld een liefhebber bent van veel kleur en printjes. Wanneer je de woning ook op deze manier hebt ingericht, zal dit tijdens het bezichtigen vooral de aandacht pakken. Dit is iets wat je wilt voorkomen tijdens de verkoop van je woning. Denk dus goed na over de verschillende opvallende kleuren en printjes en maak alles zo veel mogelijk neutraal. Hierdoor kunnen de mogelijke nieuwe bewoners de woning goed bekijken, zonder dat ze afgeleid of afgeknapt worden op de woning door de printjes en kleuren. 

Tip 4: Voorkom persoonlijke onderdelen

In veel woningen zie je persoonlijke aspecten voorbij komen. Hierbij kun je denken aan verschillende foto’s die aan de muur hangen of ergens staan. Wanneer mogelijke kopers van je woning langskomen om de woning te bezichtigen, wil je dat ze hun mening baseren op de woning. Hierbij kun je dus het beste persoonlijke onderdelen uit de woning halen. Hierdoor worden de mogelijke kopers van je woning niet afgeleid en kunnen ze goed kijken naar de gehele woning.

Publicatiedatum 26/09/2022