9.2 / 10 1806 reviews 

Tips om je zolder op te ruimen

2 min. te lezen

Terug

De lente is bijna voorbij, heb jij al de grote lenteschoonmaak gehad? Daar hoort namelijk ook de zolder bij en dat is altijd een heel gedoe. De zolder is misschien wel de drukste kamer van het huis waar eigenlijk nooit iemand komt, in de meeste gevallen dan. Daar staat daarentegen meestal wel heel veel troep, oude spullen en dingen die niet meer gebruikt worden. Ga jij de zolder nog opruimen? Dan hebben we een paar tips voor jou zodat het opruimen zo efficiënt mogelijk gebeurt! 

Muziek!

Opruimen met muziek is altijd veel leuker dan in stilte. Door de muziek verveel je je tijdens het opruimen niet en maak je het zelfs nog leuk ook! Het kan best zijn dat het soms zo’n leuk liedje is dat je even een danspauze moet nemen, maar dan ga je daarna gewoon weer lekker aan de slag. Zet de top 40 op en kam die zolder uit.

Stel doelen

Voordat je gaat opruimen is het slim om eerst even op een rijtje gezet te hebben wat je nou precies op de zolder gaat doen. Wil je het stof weghalen, wil je oude meuk weg doen, wil je spullen verkopen of wil je gewoon even alles sorteren? Maak dus van tevoren afspraken met jezelf wat je gaat doen op de zolder, dan kan je ook efficiënter te werk gaan.

Pak een vuilniszak

Waarschijnlijk 50% van alles wat op de zolder ligt is oud en versleten en zal je waarschijnlijk helemaal niks meer aan hebben. Stel jezelf de vraag “Ga ik dit nog meenemen naar mijn volgende huis?”, als het antwoord ‘nee’ is dan betekend dat iets, namelijk dat het tijd is om het weg te gooien. Pak dus een vuilniszak en zet deze in het midden van de zolder. Ga overal langs en de spullen die het niet meer waard zijn gooi je in die zak. 

Verkoop het een en ander

Op de zolder staan soms spullen die mensen niet meer gebruiken maar wel nog van waarde zijn en dus niet weggegooid horen te worden. Dan kun je ze het beste naar een winkel brengen waar ze tweedehands spullen kopen en verkopen, naar een kringloop bijvoorbeeld. Alleen bij de meeste winkels waar ze tweedehands spullen kopen en verkopen krijg je niks voor de spullen die je daar brengt. Mocht je dus toch nog graag iets ervoor terug krijgen kun je deze het beste verkopen met een garagemarkt bijvoorbeeld of op marktplaats zetten.

Publicatiedatum 27/06/2022