9.2 / 10 1821 reviews 

Tips om zelf je huurhuis te verven

2 min. te lezen

Terug

Wanneer je je woning gaat verhuren dan wil je natuurlijk dat deze picobello in orde is. Zowel aan de binnenkant van het huis als aan de buitenkant.  Alles moet perfect voor elkaar zijn om de kans op het vinden van huurders zo groot mogelijk te maken. In dit artikel vertel ik over hoe je zelf je huis kunt schilderen, binnen én buiten en welke soort steiger je hiervoor kunt gebruiken. 

De hoogte in met steigers

Je hebt vast wel eens gehoord van steigers en je hebt ze vast en zeker wel op verschillende plekken waar gebouwd, gerenoveerd of geschilderd werd zien staan. Misschien heb je er zelf ook al wel eens mee gewerkt, maar wanneer en voor welke klussen heb je nou wel of niet een steiger nodig? Hieronder leg ik het je uit. Ik bespreek twee verschillende soorten steigers. 

De rolsteiger

Het woord zegt het eigenlijk al, een rolsteiger is een steiger die verplaatsbaar is. Je kunt hem rollen. Deze soort steiger is ideaal voor het schilderen van de buitenkant van je huis. Je kunt de rolsteiger zelf opbouwen, het is wel handig om dit met meerdere personen te doen, en je kunt hem zo hoog maken als je zelf wilt afhankelijk van de steigermaat die jij hebt natuurlijk. Hierover kun je je laten informeren door de verhuurder van de steiger. Met deze steiger kun je makkelijk al je kozijnen verven en wanneer je een stuk gehad hebt kun je de rolsteiger dus verplaatsen. Het is wel belangrijk dat je erop let dat de rolsteiger weer op de rem staat voordat je erop klimt. 

Makkelijk bij het plafond met de kamersteiger

Ook bij de kamersteiger zegt het woord zelf eigenlijk al waar hij voor bedoeld is. De kamersteiger is een stukje kleiner dan de rolsteiger en is er speciaal voor gemaakt om in huis te schilderen. De kamersteiger is ideaal wanneer je bij hoge, anders moeilijk te bereiken, plekken moet zijn zoals bijvoorbeeld het plafond. Het is handig om, wanneer je een kamersteiger huurt, meteen het plafond in je hele huis te doen. Je huurt een kamersteiger immers niet elke dag en zo ziet alles er toch weer snel netjes uit en bovendien kun je veilig werken met een kamersteiger. 

Werken met een ladder

Het is lang niet altijd nodig om een rolsteiger of kamersteiger te gebruiken, voor kleine klussen kun je ook een ladder gebruiken. In veel gevallen heb je hier genoeg aan. Een ladder gebruik je meestal voor klussen buitenshuis. Voor klussen binnenshuis zou je een keukentrapje kunnen gebruiken. Meestal kom je met een keukentrapje ook bij de meeste plaatsen en omdat hij niet zo groot is kun je ook goed bij kleine hoekjes of bijvoorbeeld in kleine ruimtes werken met een keukentrapje. Deze trappen zijn  in verschillende maten te krijgen. Zo kom je al een heel eind. 

Wij wensen je heel veel succes met het schilderwerk in en rondom jouw huis en hopen dat je na het lezen van dit artikel de juiste tools voor jouw klus kunt vinden! Laat de huurders maar komen. Jij bent er klaar voor. 

 

Publicatiedatum 10/02/2022