9.2 / 10 1836 reviews 

Tips voor een hogere waarde van jouw huis

2 min. te lezen

Terug

Het verhogen van de waarde van jouw huis is een belangrijke stap wanneer jij jouw huis wil verhuren. Hierdoor is het voordelig voor jou als verhuurder, maar ook voor de potentiële huurder. Het verhogen van de waarde van je huis kun je op diverse manieren doen. Denk aan kleine verbeteringen tot aan grotere renovaties. In dit artikel lees je hoe je dit kunt realiseren. 

 

#1. Badkamer

De badkamer is een belangrijk onderdeel van het huis. Veel huurders hechten waarde aan een luxe, comfortabele badkamer. Kies daarom voor moderne items, zoals een inloopdouche, dubbele wastafel en hoogwaardige armaturen. Daarnaast is genoeg opbergruimte ook essentieel in de badkamer. Zorg voor een hoge kast, zodat het ruimtelijk oogt en alle producten niet in het zicht staan. 

#2. Zonwering

Wanneer je op zoek bent naar de juiste zonwering en jij de waarde van het huis wil verhogen kun je overwegen om te kiezen voor screens. Dit geeft een chique en mooie uitstraling, maar is daarnaast ook nog eens functioneel. De screens geven namelijk niet een opgesloten gevoel, want je kunt heerlijk naar buiten kijken, maar zonder dat mensen naar binnen kunnen kijken. Je voorkomt ook schitteringen op je televisie of laptop, waardoor je altijd goed zicht hebt. Bij Degalux.com zijn er diverse opties als het gaat om zonwering en kun je hier dus ook terecht voor screens. Deze kun je zelfs laten inmeten en plaatsen door een professional. 

#3. Keuken

De keuken is het hart van het huis en hier zijn we daarom ook vaak te vinden. Voor potentiële huurders speelt de keuken daarom een belangrijke rol. Zorg ervoor dat je keuken is gerenoveerd, moderne keukenkastjes, een prachtig aanrechtblad en goede verlichting hebt. Dit is de basis van een fijne, comfortabele keuken en kan de waarde aanzienlijk verhogen. 

#4. Tuin

Niet alleen het interieur, maar ook het exterieur is van belang. Zorg voor regelmatig onderhoud aan de tuin, investeer in het terras, zonwering, zwembad of een vijver. Plaats daarnaast een heerlijke lounge set en buitenhaard, zodat er in de avonden ook lekker gezeten kan worden. Het toevoegen van buitenverlichting is daarnaast ook essentieel voor sfeer. 

#5. Extra ruimte

Een extra ruimte in huis zorgt ook voor het verhogen van de waarde van je huis. Dit is voornamelijk aantrekkelijk voor gezinnen die bestaan uit vier of meerdere gezinsleden. Hierdoor kan iedereen zich even terugtrekken en rustig een boek lezen, wat drinken of even een goed gesprek met een vriend of vriendin voeren. Overweeg daarom een uitbouw aan huis. Hier kun je bijvoorbeeld een rustige ruimte of juist de eetkamer van maken. 

Er zijn dus meerdere opties om jouw waarde van het huis te verhogen. Succes met jouw woning!

 

Publicatiedatum 14/02/2024