9.2 / 10 1836 reviews 

Tips voor het inrichten van jouw huurwoning

2 min. te lezen

Terug

Het inrichten van een huurwoning kan een uitdagende opgave zijn. Je wil het namelijk gezellig inrichten en een persoonlijke ruimte creëren, maar ook moet je rekening houden met de beperkingen die bij huren komen kijken. Gelukkig zijn er veel manieren om je huurwoning om te toveren tot een fijne plek die aanvoelt als thuis. 

#1. Verlichting

We beginnen bij de basis van je interieur, namelijk: verlichting. Het is belangrijk dat jij weet hoe jij de indeling wil hebben qua meubels, zodat je kunt bepalen waar de verlichting moet komen. Het is daarnaast handig om te kiezen voor vloerlampen, tafellampen en wandlampen voor warmte en gezelligheid. Ook kun je de vloerlampen en tafellampen op iedere gewenste plek zetten in de ruimte, waardoor je heel flexibel kunt zijn met de indeling.

#2. De tuin

Naast het interieur is ook het exterieur van belang. Nu we richting de lente gaan is het tijd om de tuin ook weer klaar te maken voor de warmere dagen. Creëer in de tuin een plek van rust door kleurrijke bloemen en planten te plaatsen. Op die manier geef jij jouw tuin, terras of balkon meer kleur en kun je genieten van een natuurlijke omgeving. Tip: ga voor prachtige plantenpakken die echt een eyecatcher zijn in jouw tuin. Bij Plesanto.nl is er een breed aanbod aan mooie plantenbakken en bloempotten die een perfecte toevoeging zijn aan jouw buitenruimte. 

#3. Meubels

Ga voor meubels die flexibel zijn en die je gemakkelijk kunt verplaatsen. Hierdoor kun jij af en toe van indeling wisselen als je weer een nieuwe uitstraling wil creëren. Kies hierbij voor modulaire meubels, want deze zijn ontworpen met het oog op flexibiliteit en zijn enorm veelzijdig. Kijk goed naar de stijl en inrichting van jouw huis en personaliseer de meubels naar aanleiding van jouw wensen en behoeften. Kies de kleur, stijl en materiaal uit dat mooi staat bij de rest van jouw meubels en accessoires in huis. 

#4. Decoraties

Door decoratieve elementen geef je karakter aan je huis. Vaak zijn dit dingen voor aan de muur of het plafond en kun je de woning al snel beschadigen. Gebruik daarom verwijderbare decoraties, zoals muurstickers met decoratieve tape, een staande spiegel voor in de woonkamer of de hal, verwijderbare muurkunst of decoratieve raamfolie. Op deze manieren kun je het huis aankleden en gezellig maken zonder dat je de woning zal beschadigen. 

Het inrichten van een huurwoning hoeft dus zeker niet lastig te zijn. Door deze bovenstaande tips zorg je binnen enkele stappen voor een sfeervolle inrichting. 

 

Publicatiedatum 28/03/2024