9.2 / 10 1836 reviews 

Tips voor het onderhoud en de verzorging van je gazon tijdens de zomer

2 min. te lezen

Terug

De zomer is het moment om meer naar buiten te gaan en gebruik te maken van al je verschillende soorten schoppen. Het is ook de tijd waarin je gazon tot bloei komt en een groene oase vormt in jouw tuin. Daarom is het belangrijk om de groei van je gazon te ondersteunen en de juiste zorg en onderhoud te geven, zodat deze er niet alleen goed uitziet, maar ook mooi en gezond blijft. In dit artikel delen we enkele tips voor het onderhoud en de verzorging van jouw gazon deze zomer.

Regelmatig maaien

In de zomermaanden groeit het gras sneller dan normaal. Het is dan noodzakelijk om regelmatig te maaien met de grasmaaiers van Welkoop. Hierbij is het van belang om de grasmaaier op de juiste maaihoogte in te stellen. Stel het niet te kort in, want dit kan leiden tot uitdroging, vooral in de zomermaanden. De juiste tijd om te maaien is als het gras droog is, op deze manier kun je schade aan de wortels voorkomen.

Water geven

Wellicht vanzelfsprekend, in de zomermaanden heeft je gazon meer water nodig dan normaal. Geef je gras ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat water, zodat het water niet snel verdampt als de zon schijnt. Let hierbij op dat je goed water geeft tot aan de bodem en niet alleen de oppervlakte. Door goed water te geven stimuleer je de wortelgroei en maak je je gazon beter bestand tegen droogte.

Bestrijd onkruid

Niet alleen gras vindt het fijn om in de zomer te groeien, ook onkruid zal sneller zijn weg naar boven vinden. Probeer je gazon zo vrij mogelijk van onkruid te houden door regelmatig te wieden. Onkruid kan belangrijke voedingsstoffen voor je gras opnemen, wat uiteindelijk ten nadele van je gazon kan komen. Probeer onkruidbestrijdingsmiddelen te vermijden omdat dit ook schadelijk kan zijn voor je gras.

Bemesten en luchten

Een gezonde bodem is essentieel om een prachtig gazon te creëren. Gebruik in de zomer mest dat rijk is aan stikstof om de groei te stimuleren. Breng deze gelijkmatig aan en volg de instructies. Let wel op dat je niet te veel bemest, omdat dit je gras kan verbranden. Om je gazon gezond te houden is het belangrijk om je bodem te beluchten. Maak gebruik van een beluchtingshark of een prikrol om gaatjes in de grond te maken. Hierdoor maak je het makkelijker voor de wortels om zuurstof, water en andere voedingsstoffen op te nemen. 

Publicatiedatum 21/06/2023