9.2 / 10 1816 reviews 

Tips voor het verhuren van jouw vakantiewoning

3 min. te lezen

Terug

Heb jij het geluk dat je een heerlijke vakantiewoning hebt ergens in Nederland? Dan kun je deze fijne plek natuurlijk helemaal voor jezelf houden. Maar je kunt er ook voor kiezen om de woning te verhuren wanneer je er zelf geen gebruik van maakt. Op deze manier kunnen andere ook genieten van jouw fijne plekje en houdt jij er een fijne financiële vergoeding aan over. Het aanbod aan vakantiewoningen in Nederland is behoorlijk groot. Het verhuren van een woning kan dan ook best wel wat tijd en moeite kosten. Wij geven jouw een aantal tips zodat jij jouw vakantiewoning binnen no time verhuurd hebt.

De eerste indruk is allesbepalend

Je krijgt maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Zorg er dus voor dat deze eerste indruk goed is. Laat professionele foto’s van de woning maken zodat gasten een goed beeld kunnen vormen van hoe de woning eruit ziet. Daarnaast is het altijd leuk om sfeer in de woning aan te brengen. Zet een mooie bos bloemen neer, kies voor gezellige kussentjes en dekentjes. Creëer een prettig en welkom gevoel voor de gasten. Het verhuren van jouw vakantiewoning wordt een stuk makkelijker met een goede eerste indruk.

Onderscheiden

Wanneer er veel mensen hetzelfde aanbieden is het belangrijk dat jij je weet te onderscheiden van de rest. Je wil er immers voor zorgen dat mensen jouw vakantiehuisje kiezen en niet het huisje van de buren. Dit kun je op ontzettend veel verschillende manieren doen. Vaak helpt het om wat extra’s aan te bieden aan jouw gasten zoals fietsen bij het verblijf in jullie huisje. Heb jij een zwembad of een sauna? Dan is dat een groot pluspunt. Mensen vinden dit namelijk heerlijk op vakantie.  

Met deze items geef je jouw huis een hele andere uitstraling

Jouw vakantiewoning onderscheiden kun je natuurlijk ook op een andere manier doen. De uitstraling van een huis bepaald ook vaak de keuze van een woning. Zorg ervoor dat jouw huis er niet uitziet zoals dertien in een dozijn. Een aantal tips voor een unieke uitstraling voor het verhuren van jouw vakantiewoning:

-        Gordijnen zijn ontzettend sfeerbepalend. Nu kun je kiezen voor standaard gordijnen of rolgordijnen, maar je kunt ook kiezen voor louvre luiken. Met deze luiken creëer je een compleet andere sfeer en wanen de gasten zich zo in zuid Frankrijk.

-        Het combineren van verschillende stijlen is ontzettend hip. Die ene meubel set is misschien tijdloos en een echte allemansvriend, maar echt origineel is het niet. Kies verschillende materialen en kleuren die je op een speelse manier met elkaar combineert. Let er wel op dat het niet té druk wordt.

-        Zorg ervoor dat de buitenkant van het huis er net zo verzorgd bij ligt als de binnenkant. De buitenkant en de tuin is het eerste dat de gasten zien wanneer ze arriveren. Zorg voor voldoende groen en genoeg privacy.

-        Een eyecatcher in de woning doet het ook altijd goed. Kies bijvoorbeeld voor mooie glazen stalen deuren of een houten schuifdeur. Dat geeft de woning net dat beetje extra’s.  

De locatie is ontzettend belangrijk

Voordat mensen op zoek gaan naar een vakantiewoning bepalen ze vaak eerst de locatie waar ze willen verblijven. Hoewel je jouw woning natuurlijk niet kunt oppakken en verplaatsen, is het ontzettend belangrijk om bij de aanschaf van de woning na te denken over de locatie. In de natuur is prachtig, maar een dorpje of stadje in de buurt is wel zo praktisch in verband met bijvoorbeeld de boodschappen. Let dus goed op de locatie wanneer jij een vakantiewoning koopt.

Communicatie is key

Wanneer jij een woning wil verhuren is het ontzettend belangrijk om duidelijk te communiceren met gasten die interesse hebben in het huren van jouw woning. Reageer dus het liefst binnen 24u op vragen en zorg dat je duidelijk communiceert.

Zorg dat er een map met informatie klaarligt

Hebben de gasten voor jouw vakantiehuisje gekozen als bestemming? Super! Dan kun je de gastervaring helemaal afmaken door te zorgen voor een informatiemap die klaarligt in de woning. In deze map kun je belangrijke informatie delen over de woning. Denk aan zaken zoals het wifi wachtwoord of hoe de tv werkt. Maar het is ook leuk om dingen over de omgeving te vertellen. Wat zijn de lekkerste restaurants? Wat voor uitjes kun je doen in de omgeving, en waar vind je de dichtstbijzijnde supermarkt. Op deze manier zullen de gasten zich meteen welkom voelen en zijn de op de hoogte van alle ins & outs.

Het verhuren van jouw vakantiewoning wordt een stuk gemakkelijker met deze tips! 

Publicatiedatum 13/02/2023