9.2 / 10 1825 reviews 

Trends Design keukens 2023

2 min. te lezen

Terug

Bij keuens gaan de trends natuurlijk niet zo snel als bij kleding. Toch is het slim om de trends te volgen wat betreft design keukens. Door voorop te lopen, blijf je immers langer bij en behoudt de keuken een wat meer tijdloos gevoel. Natuurlijk zijn trends mede afhankelijk van waar je woont en wat je persoonlijke smaak is. Wel zijn er duidelijk trends te benoemen voor 2023 die duidelijk naar voren komen bij design keukens

Gouden accenten

Gouden randjes en voor de durfal misschien zelfs een gouden kraan en wastafel, geven net wat extra stijl aan de keuken. Het is niet voor niets een trend die ook in 2023 populair zal blijven. Het mooie van deze accenten is dat het een bijzonder mooi uitstraling heeft en klasse uitstraalt.

Zwart als de nacht, grijs en antraciet

Donker doet het goed. Zwarte keukens zijn immens populair en ook in 2023 zal de belangstelling voor zwart blijven aanhouden. Daarnaast doet ook grijs en antraciet het goed in de keuken. Het is voor nu de waarheid: de witte kastjes leggen het af, tegen zwart.

Wat ook een optie is, is zwart beslag. Dus bijvoorbeeld zwarte knoppen en handgrepen. Dit geeft net weer wat meer een modern tintje aan de keuken. Slim voor wie een geheel zwarte keuken toch net te heftig is.

Meer openheid

Open kasten maar ook rails maken de dienst uit in de keuken. Verder kun je denken aan open rekken of planken, in plaats van bovenste kastjes. Het mag allemaal meer in het zicht zijn. Dat geeft een ruimtelijker gevoel en tegelijkertijd betekent het ook, dat je slimmer moet opruimen. Immers als veel in het zicht is, kan het al snel rommelig ogen. Gelukkig zijn er meer voordelen dan nadelen aan meer openheid in de keuken: het zorgt voor dat alles lekker voor het pakken ligt en het geeft een bepaalde gezelligheid. 

Die openheid kan zich nog verder uitbreiden: een open keuken. Aangetrokken bij de woonkamer. Hierdoor heb je een mooi ruimtelijk effect. 

Variatie

Je ziet ook vaker meer variatie in de keuken. Daar is het gebruik van verschillende materialen een goed voorbeeld van. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het gebruik van hout, steen en roestvrij staal. Het kan allemaal net wat meer breken en daardoor de keuken meer prikkelend maken. Een mooie uitnodiging om te koken, bakken of braden.

Houten keukens

Bij design keukens zie je soms ook dat hout een prominente rol speelt. Dit zou zomaar eens een doorbraak in 2023 kunnen worden. Zeker interessant voor wie het net even anders wil dan een ander dat heeft. 

Publicatiedatum 02/01/2023