9.2 / 10 1825 reviews 

Update de badkamer van je huurwoning

2 min. te lezen

Terug

Als je een huurwoning hebt,  wil je niet uitgebreid verbouwen. Ten eerste omdat je aan regels gebonden bent wanneer je de badkamer wil renoveren in je huurhuis. Ten tweede omdat je investeert in iets wat niet je eigendom is. Toch wil je wel eens iets anders. Het ouderwetse uiterlijk van je sanitair begint je behoorlijk tegen te staan. Wat kun je doen om de badkamer van een huurwoning op te pimpen?

Frisse uitstraling  

Voordat je echt aan de slag gaat, is het verstandig om je sanitair grondig schoon te maken. Een blinkende wasbak en een stralende douchecabine zijn niet alleen goed voor de hygiëne, ze bieden ook een startpunt voor de opknapbeurt. Er komen plekjes tevoorschijn die een likje verf kunnen gebruiken. Je bepaalt of er kranen vervangen mogen worden. Misschien zeg je na de grondige schoonmaakbeurt zelfs dat het zo goed is. Dan ben je snel klaar.

Een andere manier om in een handomdraai de sfeer te veranderen zijn planten. Kies een paar geschikte kamerplanten uit om de ruimte een warme, landelijke uitstraling te geven. Hangplanten nemen weinig ruimte in. Zeker in combinatie met houten elementen vormt het groen een perfecte combinatie.

Tegels een nieuwe look geven

Er zijn dus heel wat zaken die je niet mag doen in je huurwoning. Gaten in de muur maken is uit den boze, net als een muur verwijderen. Het komt er op neer dat je geen blijvende aanpassing aan je huis mag doen. Dat geldt dus ook voor de tegels in je badkamer. Ben je die een beetje zat, dan mag je ze niet vervangen. Maar geen nood, er is altijd nog tegelverf. Met deze speciale verf geef je tegels de kleur van jouw smaak. Niet langer hoef je tegen oubollig tegelwerk aan te kijken. Goed schoonmaken en vetvrij maken, kwast erbij pakken en in een dag heb je je sanitair gemoderniseerd.

Uiteraard mag je ook andere elementen van je badkamer een kleurtje geven. Als je het netjes doet, zal de huurder die na jou komt er alleen maar blij mee zijn. En zelf heb je er ook veel plezier van. Het is immers jouw huis, ook al huur je het. Jij moet erin wonen.

Badkamermeubels vernieuwen

In de meeste gevallen blijft de opknapbeurt echter niet bij schoonmaken of groen toevoegen. Je oog valt op het badkamermeubilair. Dat kun je vernieuwen zonder dat je grondig hoeft te renoveren. Geef het een kleurtje, hang de lades in nieuwe rails, of vervang een meubel. Een wastafel is niet moeilijk aan te sluiten. Je maakt eenvoudig gebruik van de bestaande toe- en afvoer. En met een kolomkast ben je nog sneller klaar. Het meten en de voorbereiding zijn vaak het meeste werk.

Publicatiedatum 29/04/2022