9.2 / 10 1806 reviews 

Van een huurwoning je thuis maken

2 min. te lezen

Terug

Of je nu voor een langere tijd of ter overbrugging naar een huurwoning gaat, het liefst wil je dat het direct echt jouw thuis is. In de praktijk blijkt dat alleen wat lastiger dan bij een koopwoning. Dat komt omdat je, zeker als het voor een kortere periode is, geen ingrijpende verbouwing wil of mag doen. En daarnaast wil je er waarschijnlijk ook niet heel veel geld aan uitgeven.

Een keuken, badkamer en ook een indeling, kun je dus niet zomaar veranderen. Toch zijn er kleine aanpassingen mogelijk om een huurwoning snel jouw eigen sfeer en identiteit mee te geven. Wij leren je in een paar stappen hoe je dat doet.

Kijken naar wat wel kan

Het klinkt misschien wat raar, maar te vaak blijf je hangen in wat je niet kunt aanpassen. Daardoor zie je de dingen die wel mogelijk zijn soms zomaar over het hoofd. In bijna alle gevallen kun je bijvoorbeld de muren aanpassen. Dat wil zeggen dat je ze kunt behangen of met muurverf een kleur kunt geven die bij jouw inrichting past. Omdat muren belangrijk zijn in een woning, geeft een nieuwe frisse kleur direct ook een andere sfeer.

Daarnaast is ook raambekleding een grote sfeermaker. Ook als je budget niet zo heel groot is, is het  verstandig om hier naar te kijken. Bedenk dat goedkope gordijnen misschien niet zo lang meegaan, maar dat in jouw situatie misschien ook helemaal niet hoeft.

Schilderijen en andere muurdecoratie

Ook sfeermakers zijn schilderijen en ook die hoeven niet persé heel duur te zijn. Er zijn tegenwoordig hele mooie schilderijen in diverse afmetingen te koop. Een groot schilderij in je woonkamer is sfeerbepalend en leidt de aandacht af van andere items die je misschien minder mooi vindt. Door op een bepaalde wand een mooie afbeelding te hangen, wordt de aandacht daar naar toe getrokken.

Wil je geen traditioneel Canvas schilderij, dan kun je ook kiezen voor een mooie afbeelding op aluminium of Plexiglas.

Muurcirkels

Daarnaast zijn er tegenwoordig ook andere muurdecoratie met een geheel eigen sfeer. Denk aan de mooie muurcirkels die nu heel hip zijn. Of de ouderwetse schoolplaten maar dan in een modern jasje.  Ze zijn er in heel veel verschillende afbeeldingen van bloemen, dieren, landschappen, natuur printen tot aan hele mooie moderne kunstafbeeldingen. Of wat dacht je van het bekende melkmeisje van Johannes Vermeer?

Het leuke van muurcirkels is dat ze zich ook goed lenen om een hal, logeerkamer of zelfs toilet van een eigen sfeer te voorzien. En zijn er ruimtes waar je de muur (nog) niet wil behangen of verven maar waar een lelijke vlek te zien is, ook dan zijn muurcirkels ideaal

Publicatiedatum 20/02/2020