9.2 / 10 1817 reviews 

Van plan een huis te gaan huren? Leer van deze tips!

2 min. te lezen

Terug

Het is allang geen geheim maar dat de huizenmarkt helemaal op zijn kop staat. Voor starters is het nagenoeg onmogelijk om een woning te vinden zonder 20-30% van de verkoopprijs over te bieden, en zelfs dan is het nog geen zekerheidje. Niet gek dus dat veel mensen het huren van een huis als een serieus alternatief beschouwen.

Het huren van een huis en het kopen van een huis zijn wel degelijk twee verschillende dingen. Waar moet je nu precies op letten bij het huren van een huis? Wij schrijven hier de belangrijkste tips voor je op, zodat je kunt voorkomen dat je de val in loopt. 

Bezichtigen van het pand

Heb je een afspraak gemaakt om langs te komen en het huis te bezichtigen, dan moet je van tevoren een checklist voor jezelf opstellen. Voor in het huis zijn dit dingen als:

  • Hoe is de afwerking van het laminaat/plinten?
  • In welke staat is de tuin?
  • Zijn de kozijnen voorzien van dubbel of enkel glas

Maar niet alleen in het huis zijn er zaken waar je op moet letten, ook de omgeving en de buurt waar het huis zich bevindt moeten onder de loep genomen worden. Het helpt namelijk enorm als dit huis enigszins in de buurt ligt van bijvoorbeeld een supermarkt of andere faciliteiten. Is er een school in de buurt? Dan weet je direct dat je rekening kunt houden met fietsende kinderen.

Wees er op tijd bij

Ook de zoektocht naar een huurhuis is in deze markt niet eenvoudig. Jij bent niet de enige met het idee om te gaan huren. Probeer er in elk geval op tijd bij te zijn. Zie je een advertentie voor een huurhuis, probeer dan direct te reageren. Als jij op alles als een van de eerste reageert, dan is de kans groter dat jij het huurhuis krijgt. 

Zeker zijn door een verzekering

Mocht jij de gelukkige worden die het pand mag gaan bewonen, dan moet je een goede inboedelverzekering afsluiten. Een inboedelverzekering bescherm jou en al je spullen tegen diefstal of schade die je zelf niet in de hand hebt, zoals brand. Ja, je betaald maandelijks voor deze verzekering. Maar je bent in ieder geval zeker van je zaak!

Publicatiedatum 02/05/2022