9.2 / 10 1806 reviews 

Veel sfeer met een duurzame led hanglamp

2 min. te lezen

Terug

Heb je het idee dat het verduurzamen van je huis veel afdoet aan de sfeer in huis? Niets is minder waar. Want duurzaam wil niet altijd zeggen dat je de kachel uit moet zetten of de verlichting niet meer aan kunt hebben. Met een paar simpele aanpassingen in huis kun je niet alleen elektriciteit besparen, maar ook een gezellige sfeer in huis houden. Zo kun je echt genieten van een duurzame led hanglamp

Onzichtbare verduurzaming

Een deel van energiezuinig wonen bereik je door maatregelen te nemen die voor het oog niet direct zichtbaar zijn. Dan hebben we het bijvoorbeeld over het plaatsen van isolerend glas, het isoleren van vloeren of muren of het plaatsen van warmtepompen. En hoewel deze maatregelen natuurlijk een hele positieve invloed hebben op je energieverbruik, vraagt het ook een groot budget om deze aanpassingen aan je huis te doen. En als je geen eigen huis hebt, is dit vaak ook geen optie. Maar zelf kun je ook dingen doen om duurzaam te wonen. Door bijvoorbeeld de stekkers van de opladers van je smartphone en laptop niet in het stopcontact te laten zitten na gebruik. Of door een waterbesparende douchekop te monteren en huishoudelijke apparaten niet op stand-by te laten staan, maar echt uit te zetten. Het zijn geen grote stappen, maar hier geldt ook zeker dat alle kleine beetjes helpen.

Geniet van gezelligheid en verbruik minder energie

Zeker in de wintermaanden heb je zowel 's ochtends als 's avonds de verlichting aan in huis. Het aantal branduren loopt daarbij ongemerkt op. Een gemiddeld huishouden heeft al snel tien lampen in de woonkamer branden. En dan hebben we het nog niet eens over de lampen in de keuken, de slaapkamers, badkamer en de zolder. Je kunt al een hoop energie besparen door de oude halogeenlampen of gloeilampen te vervangen door een ledlamp. Behalve dat het je een hoop in elektriciteitsverbruik scheelt, hebben deze lampen, bijvoorbeeld in de vorm van een led hanglamp, nog meer voordelen.

Een led hanglamp geeft sfeer in je huis

Een led hanglamp gaat lang mee. Het aantal branduren is, zeker vergeleken met dat van een gloeilamp, met 20.000 uur zeker lang te noemen. Dat betekent dat een led hanglamp gemiddeld zevenenhalf jaar lang meegaat. Hierdoor heb je ook minder afval van een led hanglamp dan van een traditionele lamp. Een ander belangrijk punt is natuurlijk de sfeer die je met een led hanglamp kunt creëren. Ledverlichting is verkrijgbaar in verschillende soorten fittingen, een smalle en een brede, zodat je altijd een passend model voor de led hanglamp kunt vinden. Daarnaast kies je voor de juiste kleur. Dit kan een helder wit licht zijn, maar ook een extra warm wit licht. Hiermee bepaal je zelf welke sfeer je in huis wilt hebben en kun je het zo gezellig mogelijk maken. Veel ledlampen kun je ook nog dimmen. Hiermee stel je de helderheid van het licht handmatig bij, zodat je de led hanglamp voor meerdere gelegenheden kunt gebruiken. Je hebt bijvoorbeeld goed licht onder het werken aan tafel en sfeerverlichting tijdens een etentje. Met de wetenschap dat je ledverlichting duurzaam is, kun je op deze manier je huis toch gezellig blijven verlichten. 

Publicatiedatum 10/11/2022