9.2 / 10 1806 reviews 

Veilig werken in en rondom je woning met een aluminium trap

2 min. te lezen

Terug

Bij het ophangen van een lamp aan het plafond of bijvoorbeeld het schoonmaken van de raamkozijnen, is het al snel verleidelijk om op een stoel te gaan staan. Een onverstandige keuze, daar het risico op letsel groot is bij deze manier van werken. Kies altijd voor een stabiele aluminium trap. Welk type trap heb je nodig voor de uitvoering van een klus? Wat zijn de voordelen van een aluminium trap ten opzichte van bijvoorbeeld een houten trap? Welke soorten trappen worden gebruikt door bedrijven? In dit artikel vind je het antwoord op dergelijke vragen. 

Aluminium trappen zijn er in verschillende soorten 

Het kan best lastig zijn om een geschikte trap te vinden. Online is het aanbod aan aluminium trappen groot. Denk aan de verschillen tussen een enkel- en dubbel oploopbare trap, de verrijdbare bordestrap en bijvoorbeeld een vaste trap. Particulieren kiezen vrijwel altijd voor een enkel- of dubbel oploopbare trap. Een bordestrap is bijvoorbeeld interessant voor grote magazijn. Dit type trap beschikt aan de bovenzijde over een plateau. Het helpt magazijnmedewerkers om goederen uit de schappen te pakken, zonder dat zij steeds op en neer hoeven te lopen. De gepakte goederen kan men tijdelijk op het plateau plaatsen. 

Een enkel oploopbare trap is een simpele oplossing. Dit model aluminium trap volstaat voor de meeste klussen in en rondom je woning. Wil je bijvoorbeeld het schoonmaken van de ramen of gevel comfortabeler maken? In dat geval is een dubbel oploopbare trap interessant. Het voordeel hiervan is onder meer dat je de trap minder vaak hoeft te verplaatsen. 

Belangrijke aspecten bij het kopen van een trap 

Niet alleen heb je de keuze uit verschillende soorten trappen. Er zijn meer factoren om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de maximale belasting van een trap. Deze belasting moet passen bij het beoogde gebruik van een trap. Sta je hier regelmatig met relatief zware materialen op te werken? In dat geval is een hoge belasting noodzakelijk om dit veilig te kunnen doen. Ook de maximale hoogte van een trap speelt mee. Je wilt je het liefst zo min mogelijk uit hoeven te strekken bij het werken op de trap. Dat zou het risico op een val van de trap onnodig groot maken. Kies daarom voor een trap met een maximale hoogte, waarmee je relatief makkelijk bij een raam of bijvoorbeeld het plafond kunt komen. 

Publicatiedatum 19/03/2024