9.2 / 10 1806 reviews 

Verlichtingstips voor huurwoningen: creëer sfeer zonder te boren

2 min. te lezen

Terug

Verlichting speelt een grote rol in het creëren van een gezellige sfeer in je huurwoning. Maar wat als je geen extra gaten mag of wilt boren om lampen op te hangen? Geen zorgen: er zijn genoeg oplossingen waar geen boormachine aan te pas komt. Hieronder staan een aantal verlichtingstips op een rijtje. Van het gebruik van een LED strip tot een handig verstelbaar ophangsysteem. Welke verlichting ga jij toepassen in je eigen huurwoning?

LED strips: flexibel en gemakkelijk

LED strips zijn een veelzijdige oplossing voor het verlichten van verschillende ruimtes in huis. De strips zijn gemakkelijk zelf te installeren en kunnen ook weer zo worden verwijderd als je gaat verhuizen. Door het dubbelzijdige tape kun je de verlichting op iedere gewenste plek bevestigen. Bijvoorbeeld in een kastje, langs de plinten of onder het bed. Een bijkomend voordeel is dat LED erg energiezuinig is en dat de strips verkrijgbaar zijn in uiteenlopende lichtkleuren, afmetingen en IP-waardes. De IP-waarde geeft aan in hoeverre de verlichting bestand is tegen vuil en vocht. Sommige strips zijn dus ook te gebruiken in een vochtige ruimte zoals de badkamer of buiten in de tuin!

Vloerlampen: mobiele verlichtingsopties

Vloerlampen zijn geweldige alternatieven voor plafondverlichting. Je kunt de staande lampen eenvoudig verplaatsen en gebruiken zonder lastige installatie. Er hoeft alleen maar een stopcontact aanwezig te zijn. Voor extra sfeer kies je een exemplaar met een dimfunctie. Zo kun je het licht zelf feller of juist zachter maken.

Tafellampen op batterijen: draadloze oplossing

Een tafellamp op batterijen is de ideale sfeerverlichting als er geen stopcontact in de buurt is. Je kunt de lampjes op het dressoir, bureau, een bijzettafel of op je nachtkastje neerzetten zonder gedoe met snoeren of boren. Er zijn ook draadloze tafellampen verkrijgbaar die je op kunt laden met een USB kabeltje.

Keukenspotjes zonder boren: praktische werkverlichting

Wist je dat er keukenspots verkrijgbaar zijn die worden bevestigd met plakstrips of klittenband? Deze kun je gemakkelijk zelf monteren en verwijderen zonder permanente schade aan te brengen. Dit is bijvoorbeeld handig als er te weinig werkverlichting aanwezig is bij het aanrechtblad. Een LED strip is hier ook een slimme oplossing voor.

Verstelbaar ophangsysteem: meer flexibiliteit

Tot slot zijn er verstelbare ophangsystemen voor hanglampen. Hiermee kun je een hanglamp eenvoudig verplaatsen en een nieuwe positie geven zonder extra gaten te boren. Zo kun je met een gerust hart de opstelling van je eethoek eens veranderen. Wie houdt er immers niet van een beetje afwisseling in het interieur?

Met deze verlichtingstips kun je moeiteloos de gewenste sfeer creëren in je huurhuis, zonder extra gaten te boren.

 

Publicatiedatum 24/03/2024