9.2 / 10 1821 reviews 

Verschillende meubelen in een woonkamer

2 min. te lezen

Terug

Wanneer je een woonkamer aan het samenstellen bent ben je veel verschillende soorten meubelen nodig. Maar wat ben je nu echt nodig in je woonkamer en wat is leuk om erbij te hebben? In deze blog willen we je daar een paar tips over geven.

Bank

Het meest belangrijk van een woonkamer is een bank. Maar hoe kies je nou een geschikte bank? Bedenk eerst hoeveel ruimte je wil besteden aan je bank en bekijk dan welke soort bank daar het best bij past. Veel voorkomende varianten zijn bijvoorbeeld de 2-zits, de 3-zits en de hoekbank. Wanneer je hebt bepaald welk soort bank je wil is het tijd om te bepalen welke stijl en welk merk bij jou passen? Ben je op zoek naar iets wat betaalbaar is of wil je voor echte luxe gaan? Als je voor echte luxe wil gaan is het een goed idee om eens bij de collectie van Henders & Hazel te kijken. 

Tv en Tv-meubel 

Centraal in woonkamer staat tegenover de bank in de meeste gevallen de Tv, geplaatst op een Tv-meubel. Ook hierbij wil je rekening houden met de ruimte waarmee je kan werken. Je wil niet dat de Tv groter is dan de Tv-meubel. Je wil de tv zo centraal mogelijk tegenover de bank plaatsen zodat je niet vanuit een hoek naar de tv aan het kijken bent. Wanneer je weet hoe groot de Tv is kun je een geschikte Tv-meubel gaan uitzoeken. Als je inspiratie wil opdoen voor een geschikte Tv-meubel kijk dan eens in de collectie van profijt meubel.

Tafel

Tussen de bank en de Tv staat meestal een tafel. Bij de tafel wil je er rekening mee houden dat die ongeveer dezelfde hoogte heeft als je bank. Als er een groot verschil in zit kan dat voor hinder zorgen. Als je een hoekbank hebt houd er dan ook rekening mee dat de tafel goed tussen de hoek(en) past. 

Stoelen

Als het op stoelen aankomt is er een wereld aan keuze. Als je een 2-zits of 3-zits bank hebt wil je dat soms aanvullen met stoelen. Je kan dan bijvoorbeeld een luie stoel aanschaffen om lekker onderuit te zitten of juist een paar simpele stoelen zodat je met meer mensen plaatst kunt nemen.

Kasten

Wat je ook nog kan overwegen is om je woonkamer aan te vullen met een kast. Dit zorgt er direct voor dat je aanzienlijk meer opbergruimte hebt en het kan ook de nodige extra sfeer aan je kamer geven. 

Publicatiedatum 07/06/2022