9.2 / 10 1816 reviews 

Vier inspirerende tips voor een sfeervolle en luxe slaapkamer!

3 min. te lezen

Terug

Een slaapkamer wordt natuurlijk voornamelijk gebruikt om te slapen, maar stiekem besteed men er meer tijd dan ze door hebben. Veel mensen hebben hier ook een bureau met computer, de tweede televisie is hier vaak te vinden en het is de perfecte plek als je even helemaal tot rust kunt komen. 

Daarom is het belangrijk dat jouw plannen omtrent het interieur ook worden doorgetrokken naar de slaapkamer. Een kamer die compleet en sfeervol oogt is namelijk veel fijner om te zien dat een standaard witte kamer met een bed en een nachtkastje. 

Om je hierbij te helpen, hebben we een aantal tips voor je opgesteld. Zo kun je binnen mum van tijd genieten van de perfecte slaapkamer!

Welke kleuren en materialen kun je het beste toepassen?

Ga je voor natuurlijke kleuren die perfect samengaan in een rustige omgeving, of houd je wel van een fellere kleur die energie uitstraalt? Het is belangrijk om goed te kijken naar de kleuren die je wilt gaan toepassen. Aan de hand hiervan kun je namelijk een groot deel van de sfeer én de stijl bepalen. 

Momenteel wordt er vaak gekozen voor kleuren die je buiten veel zult tegenkomen, zoals tinten blauw, groen of bruin. De natuur wordt namelijk steeds vaker naar binnen gebracht, om het geheel meer rust en eenvoud uit te laten stralen. Hierdoor zijn materialen als (ruw) hout en steen weer volop in trek, vooral als dit gecombineerd wordt met een organische vorm.

Natuurlijk blijft wit nog altijd een populaire keuze voor bijvoorbeeld muren, al heeft een zwarte of grijze tint flink aan terein verloren vergeleken een paar jaar geleden.

Optimaliseer de ruimte die je tot jouw beschikking hebt

Een luxe slaapkamer oogt niet alleen mooi, maar kan ook enorm praktisch zijn. Want met genoeg opbergruimte ben je ervan verzekerd dat er geen spullen rondslingeren. 

Als het aankomt op het bed, is het raadzaam om te kijken naar de beschikbare ruimte die je onder het matras hebt. Vaak is er namelijk veel loze ruimte te vinden onder de lattenbodem, en deze ruimte kun je goed gebruiken voor het opslaan van verschillende ditjes en datjes.

Als het aankomt op kasten, kan het natuurlijk niet kwaad om te kijken naar meubels die het maximale uit hun omvang halen. Zo zou je kunnen kijken naar een kast die mooi naast de deur past, een open zijkant heeft of voorzien is van extra diepe lades. 

Creëer contrast voor een interessantere kamer

Waar een bepaalde trend voor een mooi geheel kan zorgen, is het soms juist fijn om dit te kunnen breken. Zo creëer je een slaapkamer die veel gelaagder en daardoor ook interessanter is.

Hiervoor kun je al snel terugvallen op een warme goud tint, welke je in ontzettend veel stijlen kunt toepassen. Zo breekt dit met een natuurlijke stijl, welke voornamelijk gebruik maken van aardse materialen en tinten. Hierdoor doe je vrijwel geen afbreuk aan de rustige opzet, maar laat je jouw slaapkamer wel veel luxer ogen.

Luxe LED verlichting als kers op de taart

Een luxe slaapkamer is natuurlijk niet compleet zonder bijpassende LED verlichting. Verlichting kan de sfeer binnen een kamer namelijk nog beter maken. Denk hierbij aan verlichting met extra warme kleurtemperaturen, kooldraad lampen die prachtig ogen of slimme lampen die een enorm breed kleurenpalet hebben. Zo beschik je over meer dan 16 miljoen kleuren, terwijl de lichtbron niet groter is dan normaal.

Een van de populairste keuzes die je kunt toepassen voor een luxe slaapkamer zijn een van de diverse inbouwspots die je tegenkomt op de woonmarkt. Deze spots zijn in veel verschillende vormen, maten en kleuren verkrijgbaar en kun je gemakkelijk in jouw gekozen interieur verwerken. 

Als toppunt kunnen wij van harte aanraden om gebruik te maken van een LED dimmer. Deze accessoires zijn gemakkelijk te combineren met dimbare LED lampen, waardoor je jouw spots tot in detail kunt dimmen. Zo kun je altijd genieten van de perfecte hoeveelheid licht, zonder dat je over veel hordes hoeft te springen. 

Publicatiedatum 03/10/2022