9.2 / 10 1816 reviews 

Voer zelf een deel van de klussen bij een renovatie uit

2 min. te lezen

Terug

Voor het uitvoeren van een renovatie in huis heb je de hulp van een professional niet altijd nodig. Door een deel van deze klussen zelf uit te voeren, bespaar je op de kosten en ben je minder afhankelijk van externe partijen. Om een voorbeeld te noemen: een mobiele douchecabine huren maakt het mogelijk om alvast te starten met het verwijderen van oude sanitaire voorzieningen in de badkamer. Ook zou je het tegelwerk alvast van de wanden en vloer kunnen halen. Pas hierbij wel op, dat je de beitel niet te diep in de muren en vloer steekt. Je zou hierbij een leiding kunnen raken met een lekkage tot gevolg. Op het internet valt veel informatie te vinden over de wijze waarop je het tegelwerk of oud sanitair verwijdert. Zodra de badkamer gestript is, kunnen de loodgieter en tegelzetter aan de slag gaan met het opnieuw opbouwen ervan. 

Vernieuwen van het verfwerk of behang 

Niet alleen bij het vernieuwen van de badkamer kun je een deel van de werkzaamheden vooraf zelf uitvoeren. Denk ook aan het opknappen van de wanden in huis. Oud verfwerk is over het algemeen overschilderbaar. Schaf een goede verfroller en kwalitatief hoogwaardige verf aan om deze klus zelf te kunnen klaren. Het huren van een rolsteiger helpt je een veilige werkomgeving te creëren, mocht je niet tot de bovenste randen van de wand kunnen komen zonder trap. In het geval van het vervangen van behang op muren is het raadzaam het oude behang eerst te verwijderen. Dit doe je snel en eenvoudig met een behangafstoomapparaat. Je hoeft deze niet zelf te kopen; huur een behangafstoomapparaat bij een partij als Boels.com. Nadat het oude wand verwijderd is, kan het nieuwe behang worden aangebracht. 


Zelf een vloer leggen in huis 

Een derde voorbeeld van een klus die je zelf op kunt pakken: het vervangen van de vloer met laminaat. Haal het oude laminaat weg, om vervolgens zelf een nieuwe vloer te leggen. Tussendoor zou je voor het laten aanbrengen van vloerverwarming kunnen kiezen. Zorg dat er eerst een ondervloer gelegd wordt. In plaats van laminaat, zou je ook pvc kunnen gebruiken. Kies voor een pvc-vloer, waarbij je de planken aan elkaar vastklikt. Het alternatief is een verlijmde vloer. Dit is iets wat je het beste aan een specialist over kunt laten. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor het leggen van een houten vloer. 

Publicatiedatum 27/01/2023