9.2 / 10 1825 reviews 

Voordelen van een garage aan huis

2 min. te lezen

Terug

Voordat je op zoek gaat naar jouw droomhuis, is het belangrijk om te weten waar je precies naar op zoek bent. Woon je het liefst landelijk of in de stad? In welke stad of wijk wil jij huren? En moet je huis een tuin hebben of heb je liever een garage? Dit zijn drie voordelen van een garage aan huis.

Veilige plek voor je auto

Van autoverzekering vergelijken tot het regelen van een parkeervergunning en het betalen van de wegenbelasting: er zijn nogal wat zaken om rekening mee te houden als auto-eigenaar. Voor veel autobezitters is een garage aan huis een groot voordeel. Je hoeft je auto nooit een straat verderop te parkeren of bang te zijn dat deze morgenochtend onder de vogelpoep zit. Met een garage aan huis heb jij altijd een plek om je auto veilig en droog te parkeren. Wanneer jouw auto altijd buiten staat heeft deze veel te verduren. De zinderende zon, regenbuien, hagel en ruiten en sloten die bevriezen, het is allemaal niet bevorderlijk voor de staat van je voertuig. Daarbij kan het ook voor jezelf als bestuurder vervelend zijn om je auto op straat te parkeren omdat je in de winter eerst een kwartier aan het krabben bent of de auto iedere week door de wasstraat moet rijden vanwege het vuil en de vogelpoep.

Extra ruimte

Een garage kan ook erg prettig zijn als je geen auto hebt of als je naast de auto ook andere spullen veilig en droog op wilt bergen. Zo kan je hier bijvoorbeeld de fietsen kwijt, een scooter of de kerstdecoratie of andere seizoensgebonden spullen. Door rekken langs de muren te plaatsen kan je gemakkelijk spullen opbergen die je maar weinig gebruikt. Hierdoor creëer je in een handomdraai meer rust en overzicht in de ruimte. Wanneer je van plan bent om de garage ook als opslagruimte te gebruiken, valt het aan te raden om goed in te schatten hoeveel ruimte je overhoudt na het parkeren van de auto. Door vooraf de functie van de garage te bepalen en indeling hier op aan te passen sta je straks niet voor verrassingen.

Makkelijk op vakantie

Tenslotte is het erg prettig om een garage te hebben als er een autovakantie op de planning staat. Je neemt nogal wat spullen mee, wat vervelend is als je een paar straten verderop hebt moeten parkeren en het ook nog eens regent. Als je een garage aan huis hebt, is het inpakken van de auto een eitje. Dit doe je rustig op je eigen tempo. Bijkomend voordeel is dat niemand ziet dat jullie voor een tijdje op reis gaan. Dit verlaagt het risico op inbraak tijdens de vakantie.

Publicatiedatum 09/12/2020