9.2 / 10 1806 reviews 

Waar moet je op letten bij de bezichtiging van een woning?

2 min. te lezen

Terug

Heb jij al een mooie woning op Funda op het oog? Of ben je van plan te komende tijd veel woningen te gaan bezichtigen? En kun je niet wachten om de woningen eindelijk in het echt te gaan zien? Dan is het nu tijd om eindelijk een woning te gaan bezichtigen! Want komt het huis in het echt ook daadwerkelijk perfect overeen met de foto's op internet? Nadat je een afspraak hebt gemaakt met de makelaar, is het tijd: je gaat op huisbezoek. Maar waar moet je op letten bij het kijken naar een woning? Daar zijn een aantal tips voor! Heb jij binnenkort een of meerdere bezichtigingen gepland? Dan zijn onderstaande tips vast erg behulpzaam! 

Een juiste voorbereiding

Ervoor zorgen dat je al jouw vragen beantwoord krijgt, hangt af van een goede voorbereiding. Wellicht is je iets opgevallen in de foto's of beschrijvingen op Funda dat je bijzonder interesseert of is opgevallen. Is de ketel bijvoorbeeld echt aan vervanging toe? Klopt het dat er asbest in het huis kan zitten? Wat dacht je van de drukke straat bij het raam? Ga voor deze punten die je interesseren of opvallen en schrijf ze op. Het is ook belangrijk om te noteren aan welke dingen jouw ideale woning moet voldoen voor een uiteindelijke overweging. Als je bijvoorbeeld echt drie kamers wilt en dit huis er maar twee heeft, overweeg dan goed of het mogelijk is om eventueel een ??extra kamer bij te bouwen. Daarnaast kan een checklist voor het huis jou ook helpen om niets te vergeten tijdens de bezichtiging. Bij een bezichtiging van een nieuwe woning geldt; de eerste indruk zegt alles. Let dus goed op hoe jij je voelt als je het huis binnenkomt. Is het huis mooi? Voelt de omgeving goed? Vind je hier voldoende ruimte of voelt het allemaal wat krap aan? En vooral: zie jij jezelf hier wonen? 

Waar kun je goed op letten? 

De makelaar Heerlen zal je waarschijnlijk direct bij binnenkomst helpen om je rond te leiden door de woning. Heel goed natuurlijk en dit is natuurlijk ook de rol van de makelaar Heerlen! Maar vergeet niet zelf een rondje door het huis te lopen. De makelaar Heerlen zal je waarschijnlijk bijzonderheden geven over de goede kanten van de woning, maar weet dat je ook een onderzoeksplicht hebt en daarom de woning op gepaste wijze zelf zal moeten inspecteren. Vergeet daarnaast niet alle deuren te checken en te kijken of alles werkt en vergeet ook de vaatwasser te bekijken die de vorige bewoners achter zullen laten. Daarnaast kan makelaar Heerlen je nog extra tips geven voor tijdens en na een bezichtiging.

Publicatiedatum 22/04/2022