9.2 / 10 1816 reviews 

Waar moet je op letten bij het kopen van een loungeset?

2 min. te lezen

Terug

Een loungeset voor in de tuin is de perfecte manier om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Maar met zoveel verschillende loungesets op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten welke je nou moet kiezen. Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een loungeset voor de tuin.

  1. Comfortabele zitplaatsen

Een van de belangrijkste dingen die je in een loungeset voor in de tuin moet zoeken, is een comfortabele zithoek. Je wilt immers kunnen ontspannen en genieten van de tijd in de tuin. Zoek naar loungesets met zitkussens en veel steun in de rug. Je kunt ook loungesets met ingebouwde voetsteunen of voetenbanken overwegen voor extra comfort.

  1. Duurzame materialen

Een ander belangrijk aspect van een loungeset voor in de tuin is het gebruik van duurzame materialen. Je wilt een set die bestand is tegen de elementen en jarenlang meegaat. Kijk voor loungesets gemaakt van weerbestendige materialen zoals aluminium, wicker of teak. Zorg er ook voor dat de kussens gemaakt zijn van een duurzame, buitenvriendelijke stof zoals Sunbrella.

  1. Veelzijdige stijl

Een ander punt waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een loungeset voor in de tuin is de stijl. Je wilt natuurlijk wel een set die jouw bestaande tuinmeubilair en inrichting aanvult. Bij Tuinmeubelland hebben ze veel keus en er zit vast iets bij wat helemaal past bij jouw smaak. Zoek naar loungesets met een klassieke of eigentijdse stijl die past bij de rest van jouw buitenruimte. je kunt ook een loungeset met een opvallend kleurtje of een interessant patroon overwegen om de tuin een persoonlijk tintje te geven.

  1. Gemakkelijk te onderhouden

Uiteraard wil je een tuin loungeset die gemakkelijk te onderhouden is. Zoek naar sets die gemakkelijk te monteren en te demonteren zijn om schoon te maken. Zorg er ook voor dat de kussens afneembaar zijn en in de wasmachine kunnen. En als je een set kiest die is gemaakt van natuurlijke materialen, wil je er zeker van zijn dat deze zijn behandeld met een waterbestendige afwerking.

  1. Betaalbare prijs

Ten slotte wil je er zeker van zijn dat je een tuinset kiest die betaalbaar is. Zoek naar sets die zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, maar die niet te duur zijn. Laat je altijd adviseren als je er niet uitkomt. 

Publicatiedatum 20/04/2022