9.2 / 10 1816 reviews 

Waar moet je op letten bij het verhuizen van kunst?

2 min. te lezen

Terug

Kunst is het vermogen om dat wat in geest of gemoed leeft of gewekt is, op zodanige manier tot uiting te brengen, zodat mensen kunnen gaan genieten van de schoonheid van het kunstwerk. Kunst is eigenlijk een ambacht dat bedoeld is om de zintuigen te prikkelen en mensen aan het denken te zetten. 

Historie van kunst

Na de tweede wereldoorlog was de wereld compleet veranderd. Ook de wereld van kunst werd anders. De oorlog had heel erg veel invloed op de kunstenaars en hun kunstwerken. Tijdens deze periode ontstonden er verschillende stromingen, zoals de naoorlogse kunst. Na de naoorlogse kunst ontstond het minimalisme en de conceptuele kunst. Na deze periode ontstond de hedendaagse kunst, dit is de meest innovatieve en duurzame beweging ooit in de kunstgeschiedenis. Deze kunst is heel erg divers en laat verschillende thema’s zien; cultuur, politiek, technologie, het milieu en vooral globalisering. Iedereen heeft een andere smaak van kunst, maar er is in ieder geval veel aanbod!

Leuke weetjes over de kunst

Niet iedereen is geïnteresseerd in kunst, maar verrassende weetjes zijn bij iedereen altijd welkom. Het eerste weetje is dat kunst een olympisch evenement was. Dit vond plaats tussen 1912 en 1948, hier mochten kunstenaars meedoen met een wedstrijd. Het bekende schilderij ‘Mona Lisa’ werd pas bekend toen het gestolen werd. Er mag ook maar een iemand in de hele wereld de zwartste zwarte verf gebruiken. Ook blijkt dat de kleur paars de duurste kleur was ter wereld. Er werden in het verleden ook muurschilderijen verkocht waarbij je er een gratis huis bij kreeg. Het laatste weetje is dat het oudste kunstwerk van ene persoon uit 230.000 v.C. komt.

Verhuizen

Houd jij heel erg van kunst en wil je graag kunst in huis hebben, dan is het belangrijk dat je de kunst goed laat vervoeren. Er zijn veel verhuisbedrijven die je hierbij kunnen helpen, een voorbeeld hiervan is verhuizers Alkmaar. Voordat je een verhuisbedrijf kiest, zorg er dan voor dat je goed research hebt gedaan naar alle soorten. Er zijn namelijk bedrijven die niet altijd even voorzichtig omgaan met anders mans spullen. Let hier dus goed op in de toekomst. Kortom, kunst is erg inspirerend, kostbaar en uniek, ga hier dus voor altijd voorzichtig mee om.

Publicatiedatum 22/04/2022