9.2 / 10 1821 reviews 

Waar moet je op letten voor het kiezen van de perfecte gordijnen? 

2 min. te lezen

Terug

Raambekleding is in de meeste woonsituaties een onmisbaar element. Door middel van functionele raamdecoraties in te zetten, zorg je voor onder meer privacy, controle over het binnenkomende zonlicht en handige isolatie-eigenschappen in huis. Om te voldoen aan je wensen voor raambekleding, geven we in dit artikel enkele handige tips die jouw zoektocht vorm kunnen geven. 

Hoogte van de gordijnen 

Wanneer je gordijnen installeert, dan is de hoogte een belangrijke factor. In de meeste gevallen wil je voorkomen dat gordijnen over de grond slepen. Deze stijl kan wellicht je wensen op esthetisch gebied nakomen, maar is tegelijkertijd erg onhandig tijdens het schoonmaken. De juiste hoogte bij het ophangen van de gordijnen heeft tevens invloed op de ruimtelijkheid die je creëert. Doe dus wat onderzoek naar de functionaliteit van de verschillende manieren en welke soort stijl je  precies wilt nastreven. 

Kleur 

Bij het kiezen van raambekleding is het goed om te weten dat je kiest voor een kleur die de inrichting aanvult. Het hoeft natuurlijk niet perfect bij elkaar te passen, maar een tint die je elders in huis kunt terugvinden, zal meer impact krijgen door die opnieuw te gebruiken voor de gordijnen. Het is aan te raden om voor neutralere kleuren te kiezen voor als je een nette woonomgeving wilt creëren. Uiteraard kunnen gedurfde kleuren voor de raambekleding ook enorm esthetisch zijn.

Patroon

Bij het kiezen van het patroon van het gordijn, bedenk goed welke esthetiek je precies wilt creëren. Wil je het interieur stroomlijnen, kies dan voor niet te drukke gordijnen en vermijd saaie ontwerpen. Voor het vinden van een evenwichtig balans, probeer de vormen en texturen te combineren met het interieur van de kamer. 

Gebruik hout voor functionele interieurtoepassingen 

Door aan de slag te gaan met houten jaloezieën haal je een aantal mooie voordelen in huis. Hout staat namelijk bekend als een uitstekend materiaal om grote hoeveelheden zonlicht tegen te houden en heeft weinig last van vervaging door UV-stralen. Houten lamellen zijn gemaakt om geheel naar eigen wens af te stellen en zijn tevens uitstekend om te zorgen voor een hogere isolatiewaarde van je woning. Hierdoor ben je beter in staat om je woning koel te houden tijdens de zomer en warmte te behouden tijdens de winter. Tenslotte is hout een uitstekende optie om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren. Hout is namelijk in staat om evenwicht te brengen aan de luchtvochtigheid. 

Publicatiedatum 27/10/2021