9.2 / 10 1836 reviews 

Waarom droogbloemen ideaal zijn voor jouw woning

2 min. te lezen

Terug

Droogbloemen zijn zoals de naam al zegt, niks anders dan gedroogde bloemen. Je kunt ze in verschillende soorten en kleuren kopen, net zoals verse bloemen. Niet alle bloemen zijn even geschikt om te drogen. Veel gebruikte bloemsoorten zijn pampasgras, granen lavendel, carthamus en phalaris. Bij het drogen wordt de kleur dieper. Roze wordt bijvoorbeeld pastel en rood wordt roest. Het is mogelijk om droogbloemen zelf te maken, dit duurtt drie tot vier weken. Mocht je ze toch al eerder willen hebben, kun je altijd even rondkijken op de webshop flowerfeast.com.

Droogbloemen in jouw interieur

Droogbloemen zijn helemaal hip. In de jaren 70 en 80 waren ze al enorm populair, maar daarna werden ze een tijd gezien als ouderwets. Nu zijn ze weer terug van weggeweest en erg trendy. Vroeger werden vooral bruidsboeketten gedroogd, maar tegenwoordig zijn het vooral hele boeketten en losse bloemen.
Je kunt de bloemen op verschillende manieren toevoegen in je interieur. Een vaak voorkomende manier is door ze in een vaas te zetten, zoals je doet bij verse bloemen. Een andere manier om de droogbloemen in je interieur te verwerken is door ze in te lijsten. Droogbloemen zijn hier uitermate geschikt voor omdat je ze geen water hoeft te geven. 

Geen onderhoud

Droogbloemen hebben praktisch geen onderhoud nodig. Verse bloemen hebben natuurlijk regelmatig schoon water nodig, bij droogbloemen is dat niet nodig. Je moet er wel opletten dat ze niet in de zon staan. Droogbloemen kunnen niet goed tegen zon. Door de zon zullen de droogbloemen sneller verkleuren en uitvallen. Zorg voor een droge plek in de schaduw. Omdat ze gedroogd zijn, zijn ze ook wat kwetsbaarder dan gewone bloemen. Probeer de droogbloemen altijd zo voorzichtig mogelijk op te pakken, want ze zijn erg breekbaar. Dit kan je doen door ze altijd zachtjes bij de steel vast te pakken. 

Lang houdbaar

Wanneer je voorzichtig met de bloemen omgaat, blijft een droogbloem langer mooi dan een verse bloem. Hoe lang zijn droogbloemen houdbaar? Ze kunnen wel een half jaar mooi blijven en sommige zelfs nog langer. Een groot voordeel dus als je dit vergelijkt met verse bloemen die meestal maximaal twee tot zeven weken mooi blijven. 

Wil je nu jouw interieur opleuken met droogbloemen? Kijk dan even op Flowerfeast.com. Hier vind je een groot en gevarieerd assortiment aan droogbloemen.

 

Publicatiedatum 18/10/2021