9.2 / 10 1836 reviews 

Waarom een verhuisbedrijf inhuren voor uw verhuizing? Dit zijn 5 goede redenen!

3 min. te lezen

Terug

Voorzichtig lijkt het er op dat de huizenmarkt weer iets gunstiger wordt. De kans dat jij als potentiële huizenkoper daardoor straks een nieuwe woning kunt betrekken is daarmee weer wat groter geworden. Als het zover komt, kom je voor de keuze te staan om je vrienden en familie te vragen voor de verhuizing, of om een professioneel verhuisbedrijf in te huren om de verhuizing van A tot Z voor je te regelen. 

Wij geven je in dit blog vijf goede redenen om een verhuisbedrijf in te schakelen voor je verhuizing, waardoor jij meer ontspannen verhuist. 

1. Handjes vrij

Een verhuizing is altijd een drukke periode. Met name als het gaat om een particuliere verhuizing komt alles op jou als huiseigenaar aan. Naast alle spullen die van het oude naar het nieuwe huis moeten worden vervoerd, moet er een hoop worden geregeld. Een verhuisbedrijf die je al het zware en tijdrovende sjouwwerk uit handen neemt, is dan erg handig. Je hebt daardoor zelf alle tijd om randzaken te regelen. 

Bij randzaken kun je denken aan het oversluiten van energiecontracten en de verhuizing bij de gemeente en andere instanties doorgeven, zoals de bank en de leasemaatschappij van je auto. Daarnaast heb je ook de tijd en de ruimte om de verhuizing te coördineren. De verhuizers doen dan wel het sjouwwerk, maar ze weten niet hoe jij je nieuwe huis in wilt richten. 

2. Geen afzeggingen

Je kent het wel: van tevoren heb je, op papier, ruim voldoende handjes voor de verhuizing, maar op de dag zelf blijken een paar vrienden of familieleden toch niet te kunnen. Hoewel ze daar een goede reden voor hebben, zit jij wel in de knoei met je verhuizing. Je hebt immers niet minder inboedel om te verhuizen nu ze niet op komen dagen. 

Dit probleem heb je niet wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt. Een goede verhuizer stemt het aantal verhuizers namelijk af op de omvang van jouw verhuizing. De kosten hiervoor zijn van tevoren opgenomen in de offerte die je met hen overeen bent gekomen. Zo weet je voor aanvang van de verhuizing precies waar je aan toe bent. Je weet dus ook precies hoe lang de verhuizing gaat duren en dat is erg prettig voor je eigen planning. 

3. Alle nodige apparatuur

Om je meubilair en andere inboedel veilig te verhuizing, zonder schade, kan je het niet alleen af met spierballen. Om te beginnen is dit niet veilig voor je rug, maar het kan ook voor schade aan je inboedel zorgen. Dat wil je natuurlijk niet. 

Om dit te voorkomen, kun je er voor kiezen om zelf apparatuur te huren. Denk daarbij aan een verhuislift of een pompkar, waarmee je zware voorwerpen kunt verplaatsen. Het probleem hiermee is dat de bediening soms moeilijk is en dat je de materialen zelf op moet halen en terugbrengen. 

De oplossing is simpel: huur een verhuisbedrijf in. Een professionele verhuizer heeft alle nodige apparatuur in huis. Zo maken ze jouw verhuizing zo makkelijk mogelijk en hoef jij niet verschillende bedrijven in te schakelen. Je bespaart daarmee veel tijd, moeite en geld. Ook de kans op schade is kleiner door de professionele bediening van de apparatuur. 

4. Verhuiswagen inbegrepen

Ondanks de vele voordelen van het inschakelen van een verhuisbedrijf kun je er voor kiezen om je verhuizing zelf te regelen. Dit kan prima, wanneer je zeker weet dat je voldoende hulp hebt en wanneer je over de juiste gereedschappen beschikt.  

Toch is er één ding onmisbaar wanneer je efficiënt wilt verhuizen: een verhuiswagen. Twijfel je dus om de verhuizing zelf te doen, of te laten doen? Dan kan de verhuiswagen doorslaggevend zijn. En als je toch een verhuiswagen nodig hebt, is het mooi meegenomen dat de verhuizers al je meubelen sjouwen en door het trappenhuis manoeuvreren. 

In veel gevallen hoeft de vrachtwagen zelfs maar één keer te rijden, waardoor de verhuizing ook nog een sneller klaar is. 

5. Hulp bij klusjes

Een laatste, minder voor de hand liggende, reden om een professionele verhuizer in te schakelen, is voor het doen van klusjes. Deze zullen tijdens een verhuizing namelijk zeker voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan de gordijnrail en de lampen die van het plafond moeten worden geschroefd. Deze professionele verhuizer biedt zelfs een handyman aan die je speciaal voor dit soort karweitjes in kunt schakelen. Helemaal wanneer je zelf niet een klusser bent, is iemand die je wasmachine ontkoppelt, je kledingkast uitelkaar haalt en je elektronica weer aansluit erg handig. 

Ben jij al overtuigd? 

Je hebt zojuist de meest belangrijke redenen gelezen om een verhuisbedrijf in te huren je verhuizing. Twijfel je nog vanwege de kosten? Dan is hier nog de kers op de taart: de meeste verhuisbedrijven stellen vrijblijvend een offerte voor je op. Met de offerte kan je goed inschatten of je het waard vindt om een verhuisbedrijf in te huren. Meestal vallen de kosten dan best mee.

Veel succes met je verhuizing! 

Publicatiedatum 12/08/2022