9.2 / 10 1816 reviews 

Waarom een waterontharder kopen? Ontdek de voordelen voor jouw huishouden

2 min. te lezen

Terug

Heb je last van kalkaanslag in de badkamer, keuken en je huishoudelijke apparatuur? Overweeg dan om een waterontharder te kopen. Het handige apparaat filtert calcium en magnesium uit je water. Hierdoor komt er nauwelijks kalk in het water en heb je veel minder last van kalkaanslag. Dit heeft ontzettend veel voordelen! In het onderstaande artikel lees je waarom waterontharders een slimme aankoop zijn voor je huishouden.

  1. Minder kalkaanslag

De eerste reden om een waterontharder aan te schaffen is heel logisch. Er ontstaat minder kalkaanslag en dus heb je minder schoonmaakwerk. Daar worden we allemaal blij van, toch? Er blijft veel minder kalk achter in je badkamer en keuken. Oppervlaktes blijven langer glanzend schoon en je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig.

  1. Duurzame aankoop

Door gebruik te maken van onthard water (ook wel zacht water genoemd), verleng je de levensduur van allerlei apparaten. Huishoudelijk apparatuur raakt minder snel verstopt, gaat veel langer mee en werkt efficiënter als er minder kalk in het water aanwezig is. Op deze manier verbruik je tegelijkertijd minder energie. Dat maakt het een duurzame aankoop.

  1. Kostenbesparend

Vanwege de bovenstaande duurzame aspecten kun je op lange termijn veel geld besparen. De energierekening gaat bijvoorbeeld omlaag en je hoeft minder vaak nieuw huishoudelijk apparatuur aan te schaffen. Dat is altijd mooi meegenomen.

  1. Goed voor haar en huid

Zacht water is beter voor je haar en huid. Met een waterontharder in huis kun je dus optimaal genieten van een spa-avondje in bad of onder de douche. Je huid droogt minder snel uit en je hebt minder shampoo nodig om je haren schoon te krijgen. Daarnaast kan onthard water eczeem en andere huidklachten verminderen of zelfs voorkomen.

  1. Onderhoudsvriendelijk

Waterontharders kunnen snel worden geïnstalleerd en zijn daarnaast onderhoudsvriendelijk. Controleer af en toe het zoutreservoir en de waterdruk om te kijken of het apparaat nog goed werkt. Wanneer je kiest voor een ontharder van goede kwaliteit, zal het apparaat zonder problemen jaren meegaan. De gemiddelde levensduur ligt tussen de 10 jaar en 30 jaar. Het is dus een goede investering voor de toekomst.

  1. Water met betere smaak

Water met veel kalk kan een onaangename nasmaak hebben. Een waterontharder zal de smaak van het kraanwater verbeteren. Je kunt gewoon een heerlijk glas zacht water uit de kraan tappen en hoeft geen plastic waterflessen meer aan te schaffen. Dat is ook weer beter voor het milieu.

Zou jij een waterontharder willen aanschaffen voor jouw huishouden? 

Publicatiedatum 06/07/2023