9.2 / 10 1825 reviews 

Waarom het huren van een huis een goede keuze kan zijn

2 min. te lezen

Terug

Wil jij graag je eigen plekje hebben? Het is goed mogelijk dat dit maar lastig te realiseren is met die hoge huizenprijzen van tegenwoordig. Aangezien de prijzen van koophuizen enorm hoog liggen, kun je er ook over na denken om een huis te huren. Dit heeft namelijk ook een aantal voordelen. Waarom het huren van een huis een goede keuze kan zijn? Wij zetten hieronder een aantal goede redenen op een rij, dus lees snel verder!

Flexibel

Een van de grootste voordelen van het huren van een huis is het feit dat het flexibel is. Als je ervoor kiest om een huis te huren, is het vaak mogelijk om dit op de korte termijn op te zeggen. En dit is fijn, want zo zit je nergens aan vast voor de lange termijn. Als je ervoor kiest om een huis te huren heb je te maken met waarschijnlijk een opzegtermijn van slechts een paar maanden. Hierdoor is het een mogelijkheid om snel te switchen van huis als je dit wilt. Wanneer je voor huren kiest heb je dus veel vrijheid en dit is voor veel mensen heel fijn.

Huurbescherming en eventuele huurtoeslag

Waarom het huren van een huis een goede keuze kan zijn? Omdat je door te huren wettelijke huurbescherming hebt. Dit houdt in dat je niet zomaar het huurhuis uit mag worden gezet. Ook heb je als huurder wellicht recht op huurtoeslag. Dit is het geval als je aan een aantal voorwaarden voldoet. Mocht je recht hebben op huurtoeslag, dan is dit mooi meegenomen. Dit kan je namelijk best wat geld besparen op jouw maandlasten.

Kosten voor onderhoud zijn voor de verhuurder

Een andere reden waarom het huren van een huis een goede keuze kan zijn, is omdat de kosten voor (groot) onderhoud voor de verhuurder zijn en dus niet voor jou. Mocht er dus iets gerenoveerd of gerepareerd moeten worden, dan hoef jij dit als huurder niet te betalen. De verhuurder is hiervoor verantwoordelijk en jij hoeft hier niet voor op te draaien. 

Je loopt geen risico

Waar je bij een koopwoning altijd het risico hebt dat de waarde hiervan daalt, is dit bij het huren van een huis niet het geval. In ieder geval heb jij hier dan geen last van, wellicht alleen de verhuurder in een kleine mate. Jij betaalt als huurder gewoon een vast bedrag per maand, waarbij je dus geen risico loopt.

Als je graag op jezelf wilt wonen, kun je het huren van een huis zeker overwegen. Als je op zoek bent naar een mooi aanbod aan huurwoningen voor inspiratie, kijk dan eens naar de beschikbare huurwoningen op Rentola.nl. Zet voor jezelf op een rij wat je graag zou willen hebben en hoeveel je maximaal kwijt wilt zijn per maand. Dan moet er ongetwijfeld in jouw omgeving een leuk huurhuis beschikbaar voor je zijn. En wanneer het huren je wellicht na een tijdje niet meer bevalt, heb je de flexibiliteit om zo te switchen. Wel zo fijn! 

Publicatiedatum 09/03/2022