9.2 / 10 1836 reviews 

Waarom is een vastgoedbeheerder interessant?

2 min. te lezen

Terug

Als je panden bezit en deze verhuurt komt er veel op je af. Zoals bijvoorbeeld het contact met de huurders, het onderhouden van de panden, de administratie (betalen alle huurders op tijd?) en klachtenafhandelingen. Als verhuurder dien je dit allemaal te regelen. Voor velen lijkt vastgoedbeheer een zakelijke dienst, maar ook voor particuliere beleggers is deze dienst onwijs interessant. Maar waarom dan? 

Uitbesteden van het financiële gedeelte

Natuurlijk zijn er meerdere diensten die een vastgoedbeheerder kan overnemen. Maar één van de meest uitbestede zaken is het uitbesteden van het financiële gedeelte. Dan neemt de vastgoedbeheerder bijvoorbeeld het innen van de huur voor zijn rekening, dit betekent dat jij hier niet achteraan hoeft en niet elke maand hoeft te controleren of de huurder zijn huur netjes op tijd heeft voldaan. Heeft de huurder een betalingsachterstand? Dan heb je hier ook geen zorgen meer over als je voor vastgoedbeheer kiest. Als de huurder niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoet, zal de vastgoedbeheerder dit namelijk oppakken. Ook het betalen van belastingen kan geregeld worden door een beheerder. 

Uitbesteden van het verhuur gedeelte

Iedere belegger wil natuurlijk bij elke woning of beleggingspand een zo hoog mogelijke bezettingsgraad met de beste huurder en huurprijs. Nu kan het zo zijn dat jij bijvoorbeeld een woning hebt in Amsterdam en dat je zelf geen tijd hebt om al die bezichtigingen te doen, of je hebt er simpelweg nog te weinig verstand van, dan heb je eigenlijk twee opties:
1. Je kan een verhuurmakelaar in Amsterdam inschakelen, of
2. Je kan het ook uitbesteden aan je vastgoedbeheerder.
Het voordeel van het inschakelen van je vastgoedbeheerder is dat zij zelf de huurder hebben uitgekozen. De huurder en vastgoedbeheerder hebben dan al een soort “band” opgebouwd, terwijl de verhuurmakelaar na het verhuurproces weer weg is. 

Uitbesteden van de klachtenafhandeling

Over het algemeen zullen huurders natuurlijk veel zaken zelf moeten regelen, zoals bijvoorbeeld het maken van defecte lampen of vervangen van deurklinken. Gaat het echter om zaken die “nagelvast” zitten aan de woning, zoals bijvoorbeeld een defecte ketel of lekkende dakgoot? Dan kan de huurder contact zoeken met de vastgoedbeheerder om deze problemen te verhelpen. Vaak werkt een vastgoedbeheerder samen met een technische dienst die mankementen aan de woning of het pand verhelpt. Als je dit allemaal zelf moet doen kan het veel extra geld kosten. 

Uiteraard verschilt het per vastgoedbeheerder welke taken er worden overgenomen, maar vaak wordt een integraal beheerpakket aangeboden waarbij de meeste of zelfs alle taken worden verzorgd om de woning of het bedrijfspand te beheren. Kies vandaag nog welke ondersteuning bij jou past.

Publicatiedatum 22/02/2023