9.2 / 10 1836 reviews 

Waarom je huis isoleren

2 min. te lezen

Terug

Daarom is het belangrijk je huis te isoleren

Ben je van plan om je woning duurzamer te maken, dan is isoleren de beste stap die je kunt zetten. Er zijn diverse redenen om je woning te isoleren met bijvoorbeeld steenwol platen of ander materiaal. Zo zorgt isolatie ervoor dat je uiteindelijk een lagere energierekening hebt en verhoogt het je wooncomfort. Dit komt doordat het straks niet meer te koud of te warm in jouw woning is. Maar dat is niet het enige voordeel. In dit artikel vertellen wij je meer over het belang van isoleren en kom je meer te weten over de diverse manieren van isolatie en wat de voordelen van isolatie zijn. Lees snel verder en ontdek meer over isolatie!

Het isoleren van je woning

Wanneer je geen geïsoleerde woning hebt, zal de warmte in je woning doorgaans via de muren, vensters, de vloer en het dak verloren gaan. En dat is in de winter zeer zeker geen pretje, want dan kan het enorm koud zijn in huis. Des te beter je woning is geïsoleerd, des te minder energie je zal verbruiken en hoe hoger je wooncomfort zal zijn. Met het isoleren van je woning bescherm je deze tegen snel warmteverlies en is je huis tevens milieuvriendelijker.

Manieren om te isoleren

Er zijn diverse manieren om je woning te isoleren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor vloerisolatie middels fermacell platen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, bodemisolatie en gevelisolatie. Ook kun je glazen laten vervangen voor dubbel glas. Iedere vorm van isolatie heeft zo zijn eigen voordelen te bieden, maar je woning wordt in elk geval beschermd tegen het snel verliezen van warmte.

De voordelen van isolatie

Isolatie kan je diverse voordelen bieden. Zo kan een geïsoleerde woning zorgen voor een hoger wooncomfort. Er is geen vocht of tocht meer, waardoor de temperatuur binnen aangenaam blijft. Ook gaat de waarde van je huis omhoog als je je woning isoleert. Je krijgt namelijk een beter energielabel, waardoor je huis automatisch meer waard wordt op de woningmarkt. Er zijn ook vormen van isolatie die jaarlijks rendement opleveren, wat vergelijkbaar is met de rente die je op een spaarrekening ontvangt. Wat ook heel fijn is, is dat je door je woning te isoleren maandelijks minder hoeft te stoken, waardoor je flink bespaart op je energiekosten. Uiteindelijk zal dit ook veel fijner zijn voor je portemonnee. 


Kies jij ook voor isolatie?

Publicatiedatum 31/01/2022