9.2 / 10 1806 reviews 

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

2 min. te lezen

Terug

De voordelen van kunststof kozijnen

Een kunststof schuifpui kopen of kunststof kozijnen op het oog? Kunststof kozijnen hebben diverse voordelen te bieden. Zo zorgen kozijnen van kunststof onder andere voor optimale isolatie. Wij hebben de voordelen van kunststof kozijnen voor je op een rijtje gezet, zodat je straks zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Lees snel verder en ontdek wat de voordelen van kunststof kozijnen zijn.

Optimale isolatie

Kozijnen van kunststof op de ramen bieden optimale isolatie. En dat is positief, want zo kun je flink op je stookkosten besparen. Het zal namelijk warmer zijn in je woning, waardoor je minder snel gaat stoken. Dit kan je soms wel 250 euro per jaar schelen. Kozijnen van kunststof zijn grotendeels hol van binnen en deze holte bestaat uit stilstaande lucht. Zo zorgen de kozijnen voor isolatie. In deze holte bevinden zich schotjes die kamers in de kunststof kozijnen vormen. Hoe meer kamers zich in de holte bevinden, des te beter de isolatie zal zijn. Kies dan ook voor kunststof kozijnen die een hoge mate van isolatie bieden.

Veiligheid gegarandeerd

Kunststof kozijnen zorgen tevens voor veel veiligheid. Ze zijn namelijk net eenvoudig te ontgrendelen voor inbrekers. Veel kunststof kozijnen beschikken over een Politiekeurmerk Veilig Wonen. Doordat de kozijnen over speciale scharnieren beschikken, kunnen ze niet zomaar uit de hengsels worden getild. Ook beschermen kunststof kozijnen je tegen brand. Ze zijn namelijk zeer moeilijk ontvlambaar en zullen de vlammen zelfs doven. Een eventuele brand zal zich met kunststof kozijnen niet verder uitbreiden.

Zeer onderhoudsvriendelijk

Nog een mooi voordeel van kunststof kozijnen is dat ze zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Daar waar houten kozijnen veel onderhoud nodig hebben, is dit bij kunststof kozijnen niet het geval. Kunststof kozijnen zijn tegen diverse weersomstandigheden bestand en de kleur wordt niet snel vaal. Je hoeft ze slechts af en toe met een natte doek af te nemen, maar dat is dan ook het enige wat je hoeft te doen.

Verkrijgbaar in diverse designs

Kunststof kozijnen zijn tevens in diverse designs verkrijgbaar. Kunststof kozijnen waren vroeger niet altijd even mooi, maar tegenwoordig kun je diverse kleuren uitkiezen en zijn er kunststof kozijnen verkrijgbaar die lijken op houten kozijnen. Zo kun je toch een houtlook in huis creëren, mocht je dit wensen. Kunststof kozijnen passen bij zowel moderne nieuwbouwwoningen als klassieke panden. Voor elk pand zijn er wel geschikte kunststof kozijnen te vinden.

Kies jij ook voor kunststof kozijnen? 

Publicatiedatum 09/12/2021