9.2 / 10 1824 reviews 

Waarom kiezen voor rolluiken?

2 min. te lezen

Terug

Een rolluik is een veelzijdige vorm van zonwering met veel voordelen. Het is daarom niet gek dat rolluiken al jaren erg populair zijn. Overweeg jij om de woning te voorzien van rolluiken, maar heb je toch nog wat twijfels? Dan komt het onderstaande artikel met informatie goed van je pas. Je leest 8 redenen om te kiezen voor rolluiken.

  1. Zonwering en verduistering

Ten eerste hebben rolluiken natuurlijk een zonwerende werking. Je zorgt eenvoudig voor een koele schaduwplek in huis. Zelfs de felste zonnestralen worden met gemak geweerd. Ook kun je op ieder moment van de dag een kamer volledig verduisteren. Dit is erg handig wanneer je nachtdiensten draait en overdag wil slapen, maar ook als je op een lichte zomeravond een bioscoopgevoel in huis wil creëren. 

  1. Warmte- en geluidsisolatie 

Door de zonwerende en verduisterende functie, houden rolluiken ook warmte tegen. Felle zonnestralen hebben geen invloed meer op de temperatuur in jouw woning. In de zomerperiode blijft het lekker koel en aangenaam. In de winter geniet je juist op een andere manier van de hoge isolatiewaarde. Het houdt de kou namelijk buiten en zorgt ervoor dat er minder warmte ontsnapt. Daarnaast werken de rolluiken geluidswerend. Je hebt dus minder geluidsoverlast als je aan een drukke straat woont.

  1. Inbraakwerend

Rolluiken met anti-optilveren zijn inbraakwerend en dragen bij aan een veilige woning. Door de veren kun je de luiken niet zomaar omhoog tillen. Daarnaast zal de robuuste look van rolluiken veel inbrekers ontmoedigen om het te überhaupt te proberen.

  1. Vrijwel geluidloos

De rolluiken van De Zonweringfabriek zijn voorzien van geleiders met borstels. Hierdoor zijn ze veel stiller dan rolluiken met standaard geleiders met rubber. Je kunt de luiken dus gerust vroeg in de ochtend omhoog halen zonder de hele buurt wakker te maken.

  1. Gebruiksgemak

Voor optimaal gebruiksgemak heb je de keuze uit verschillende soorten bediening. Van een handmatig rolluik tot elektrische rolluiken met een wandschakelaar of afstandsbediening. 

  1. Kleuren en stijlen

De zonwering is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stijlen. Je kunt het uiterlijk van de rolluiken dus mooi aanpassen op jouw woning en omgeving.

  1. Rolluik op zonne-energie

Ben je bezig met het verduurzamen van je woning? Ook dan passen rolluiken goed in het plaatje. Je kunt namelijk kiezen voor rolluiken met een motor op zonne-energie. 

  1. Rolluiken op maat

Rolluiken worden volledig op maat gemaakt en passen zo altijd perfect bij jouw woning. Je kiest niet alleen het formaat, de kleur en bediening, maar kunt bijvoorbeeld ook de kant van de motor bepalen.

Publicatiedatum 03/01/2022