9.2 / 10 1836 reviews 

Waarom zou je wollen kussens moeten gebruiken?

2 min. te lezen

Terug

Wol is er al duizenden jaren. Dankzij de vele prachtige eigenschappen is het op grote schaal gebruikt om verschillende producten te maken, zoals kleding, dekens, tapijten, isolatie en zelfs stoffering. Gezien de lange, rijke geschiedenis is het geen verrassing dat wollen kussens zouden worden gemaakt. Wat echter verrassend is, is dat andere vulmaterialen zoals veren en vezels populairder zijn. Een wollen kussen biedt namelijk veel voordelen, waarvan je een paar voorbeelden kunt vinden in dit artikel.

Ademend vermogen

Wol is zeer ademend en kan warmte isoleren. Het heeft een uniek vermogen om vocht op te nemen en uit de huid te trekken, waardoor de algehele lichaamstemperatuur wordt gereguleerd. Deze vochtafvoerende eigenschappen verbeteren de natuurlijke luchtstroom rond je hoofd, waardoor je koel en droog blijft terwijl je slaapt. Wolvezels zijn van nature aangepast om een ??constante temperatuur te regelen en te behouden, een geweldige functie om toe te voegen aan kussens. Minder oververhitting en nattigheid betekent dat je je de hele nacht comfortabel voelt en beter kunt slapen. 

Schimmel- en huisstofmijtbestendig

In tegenstelling tot andere materialen voor het maken van kussens en stoffen waaruit je kunt kiezen bij dekbedovertreksets online kopen, is wol schimmel- en huisstofmijtbestendig. De microscopisch kleine borstelharen en lanoline van de wolvezel maken het onherbergzaam voor huisstofmijten. Het vermogen om vocht af te voeren neemt ook een essentieel onderdeel van het leven van huisstofmijten weg. Huisstofmijten zijn een allergieveroorzaker en zijn overal in huis aanwezig. Voor de meeste mensen veroorzaken ze geen symptomen, maar als je allergisch bent kun je last krijgen van allergische reacties door de huisstofmijt.

Milieuvriendelijk

Wol is een natuurlijk materiaal, gewonnen uit de vacht van schapen. Schapen kunnen jaarlijks een nieuwe laag wol krijgen, dit betekent dat het hernieuwbaar is. Omdat het natuurlijk is, is het biologisch afbreekbaar, wat betekent dat wol het milieu niet vervuilt. Het vereist ook geen verwerking zoals andere vullingen van kussenvezels. Dit betekent dat er geen pesticiden en andere milieubelastende chemicaliën worden gebruikt bij de productie van wollen kussens. Wol is ook behoorlijk duurzaam. Het gaat langer mee en is veerkrachtiger dan katoen en zelfs latex.

Hypoallergeen

Als je allergisch bent, kan het kopen van beddengoed inspannend zijn. Het is moeilijk om beddengoed te vinden dat hypoallergeen en bacteriebestendig is. Wol is een natuurlijk, niet-giftig materiaal dat geweldig is als je reageert op zelfs de kleinste hoeveelheden resten die vaak op synthetische kussens achterblijven. Ook al ziet het er schoon uit, synthetisch beddengoed heeft verschillende processen ondergaan, zoals bleken en behandelen om het vlam- en schimmelbestendig te maken.

Comfortabel

Er is een misvatting dat wol ruw, te warm en jeukend is, waardoor het een vreselijke keuze is voor kussenvulling. Dit is echter niet waar. Wol heeft zeer fijne vezels die deze weelderige, zachte, luchtige vulling creëren, ideaal voor kussens. Het is ook behoorlijk veerkrachtig en behoudt zijn vorm in de loop van de tijd, in tegenstelling tot andere kussenvullingen die klonteren en klonteren. Het verliest ook zijn veerkracht niet en biedt dus langer een uitstekende rug- en nekondersteuning tijdens je nachtrust.

Publicatiedatum 09/12/2021