9.2 / 10 1779 reviews 

Waarop letten tijdens het kopen van een nieuwbouw?

2 min. te lezen

Terug

Door een nieuwbouwwoning te kiezen kan je profiteren van enkele voordelen waar je bij bestaande bouw simpelweg niet op kunt rekenen. Zo heeft er nog nooit iemand in de woning gewoond en is in principe alles nieuw. Toch kan het vinden en kopen van een nieuwbouwwoning die aan je eisen voldoet lastiger zijn dan het lijkt. In dit blogartikel gaan we je dan ook een aantal handige tips geven die dit makkelijker voor je moeten maken.

Ga uit van je eigen wensen

Veel mensen die op zoek gaan naar een nieuwbouwwoning gaan uit van de woningen die ze te zien krijgen. Hierdoor bestaat er echter een kans dat je je eigen wensen laat voor wat het is. Dit is natuurlijk enorm zonde, aangezien het kopen van een nieuwe woning een enorme investering is en het liefst wil je dan ook dat alles naar wens is. Probeer bij het kopen van een nieuwbouwwoning dan ook altijd uit te gaan van je eigen wensen.

Let op dubbele woonlasten

Op het moment dat je een nieuwbouwwoning aanschaft, maar tegelijkertijd al in het bezit bent van een huurwoning is het mogelijk dat je met dubbele woonlasten te maken krijgt. Dit kan ervoor zorgen dat je maandelijkse kosten aanzienlijk oplopen en in dit geval is het natuurlijk wel belangrijk dat je deze kosten kunt dekken. 

Het controleren van de woning

Of je nu nieuwbouw woningen in de regio Costa Blanca koopt of gewoon lekker in Nederland, het is altijd belangrijk om tijdens de oplevering de woning goed te controleren. Controleer bijvoorbeeld of al je wensen zijn doorgevoerd en let daarnaast ook op eventuele schades die mogelijk tijdens het bouwproces zijn ontstaan. Mocht je zaken hebben geconstateerd die niet in orde zijn kan je dit doorgeven en dan worden deze zaken opgenomen in het opleveringsrapport. In dit geval heeft de aannemer drie maanden de tijd om deze zaken in orde te maken. 

Energiekosten

Een nieuwe woning is doorgaans flink zuiniger dan een bestaande woning, maar vaak zijn er manieren om je woning nog energiezuiniger te maken. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van zonnepanelen, waardoor je jouw stroomverbruik aanzienlijk kunt verminderen. Dit kan je uiteindelijk vele duizenden euro’s schelen, waardoor je weer meer geld overhoudt voor de andere leuke dingen in het leven. 

Financiering

Tot slot is het natuurlijk ook belangrijk om de financiering goed in orde te maken. Wij raden het over het algemeen altijd om een hypotheekadviseur in de hand te nemen. Zorg dat je goed inzichtelijk hebt wat je maandelijkse kosten zijn en hoeveel eigen geld je eventueel moet inleggen. Door kritische vragen te stellen kan je ook bepalen of jij en de adviseur een goede match zijn.

Publicatiedatum 07/06/2022