9.2 / 10 1816 reviews 

Wanneer moet ik mijn Velux dakraam vervangen

2 min. te lezen

Terug

Heb jij een Velux dakraam in huis en vraag je je af wanneer het tijd is om deze te vervangen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Een Velux dakraam gaat namelijk niet eeuwig mee en kan uiteindelijk toe zijn aan vervanging. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het vervangen van je Velux dakraam, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

1. Levensduur van een Velux dakraam

Wist je dat een Velux dakraam gemiddeld zo'n 20 tot 25 jaar meegaat? Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het dakraam en de manier waarop je het onderhoudt. Het is dan ook belangrijk om je dakraam regelmatig te inspecteren op slijtage en beschadigingen, zodat je op tijd kunt ingrijpen als dat nodig is.

2. Slijtage en beschadigingen

Als je dakraam ouder wordt, kan het zo zijn dat er slijtage optreedt. Denk bijvoorbeeld aan beschadigingen aan het glas, verkleuring van kunststof onderdelen of lekkages. Ook kan het zijn dat het dakraam verouderd is en niet meer voldoet aan de huidige isolatienormen. In al deze gevallen is het verstandig om je dakraam te vervangen.

3. Voordelen van een nieuw Velux dakraam

Het vervangen van je Velux dakraam brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo zorgt een nieuw dakraam voor betere isolatie, meer daglicht en meer ventilatiemogelijkheden. Ook is het veiliger en kun je flink besparen op je energiekosten. Daarnaast zijn er steeds meer opties op het gebied van design, waardoor je het dakraam helemaal kunt aanpassen aan je eigen smaak en wensen.

4. Het vervangen van je Velux dakraam

Wil je je Velux dakraam laten vervangen? Dan kun je dit het beste overlaten aan een professionele dakraamspecialist. Deze kan het oude dakraam snel en vakkundig verwijderen en het nieuwe dakraam plaatsen, zodat je zeker weet dat alles goed gebeurt. Ook kan een specialist je adviseren over de verschillende opties en mogelijkheden.

5. Kosten van een nieuw Velux dakraam

De kosten van een nieuw Velux dakraam zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het dakraam, het type glas en de gewenste afwerking. Gemiddeld kun je rekening houden met een prijs van zo'n 500 tot 1000 euro inclusief plaatsing. Dit lijkt misschien veel, maar bedenk wel dat je hiermee flink kunt besparen op je energierekening en dat je hiermee je wooncomfort flink verhoogt.

Het vervangen van je Velux dakraam is niet iets wat je zomaar doet, maar het kan wel erg veel voordelen met zich meebrengen. Door je dakraam regelmatig te inspecteren en op tijd te vervangen, zorg je ervoor dat je altijd optimaal kunt genieten van daglicht, ventilatie en isolatie in je woning. Wil je meer weten over het vervangen van je Velux dakraam of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met een dakraamspecialist bij jou in de buurt.

Publicatiedatum 29/09/2023