9.2 / 10 1825 reviews 

Wat zijn de beste woonkamertrends van 2022? 

2 min. te lezen

Terug

Het nieuwe jaar zit eraan te komen dus het is nu van belang om te kijken naar al je verzekeringen. Wellicht kun je bij je zorgverzekering wat geld besparen door over te stappen naar een andere verzekeraar, maar je zou ook de premie kosten bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering op deze manier kunnen verlagen. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang om voor de jaarwisseling alvast wat meer informatie op te doen over de trends die in 2022 gaan komen. Dit kan op veel vlakken het geval zijn, maar ook zeker in de woonkamer zullen er nieuwe trends opduiken. In dit artikel informeren we je alvast over een paar woonkamertrends die we in 2022 gaan zien! 

Japandi 

Japandi is een oost-ontmoet-west-trend die een ontspannen, minimalistische inrichting combineert met een neutraal palet en natuurlijke materialen om een ??rustgevend toevluchtsoord te creëren voor onze woonruimtes. De rustgevende interieurstijl van Japandi stimuleert langzaam leven. Met een enorme verandering in levensstijl zijn velen van ons op zoek geweest naar manieren om een ??evenwichtiger leven te leiden. Een van de aspecten van Japandi-interieurs is om opnieuw contact te maken met de natuur om ons algehele welzijn te vergroten. Zorg hiervoor in de woonkamer met een eiken eettafel, linnen tafelkleed, aarden servies en houten bestek. Een vleugje groen maakt de look af. 

Zonering

Onze huizen hebben nooit harder hoeven te werken dan in de afgelopen jaren, vooral woonkamers. Ze werden thuiskantoren, thuisonderwijscentra en een vermakelijke ruimte. Als gevolg hiervan zal de opkomende trend van zonering een voortdurende manier zijn om ervoor te zorgen dat onze woonkamers perfect passen bij onze veelzijdige levensstijl. Of het nu gaat om een ??enkel of open gebied, het gebruik van doordachte zonering stelt huiseigenaren in staat om divisies en individuele ruimtes te creëren voor werk, rust en spel. Methoden zoals niet-permanente scheidingswanden, goed geplaatste tapijten en meubellay-outs kunnen helpen om scheiding te bieden zonder speciale ruimtes volledig te omsluiten. 

Blauwe lucht

De Dulux-kleur van het jaar is een faalveilige manier om de kleurtrends voor het komende jaar te bepalen. Voor 2022 is de kleur geïnspireerd op blauwe luchten. Blauw is een van de kleuren waarvoor onze ogen weinig tot geen aanpassingen nodig hebben, wat zal helpen om een ??gevoel van rust en harmonie in huis te creëren. De schaduw geeft niet alleen een gevoel van rust, maar het is ook levendig en brengt meer leven en energie in een ruimte dan een meer traditionele neutrale toon. 

Vinylvloer

Je hebt waarschijnlijk vinyl overwogen voor je keuken of eetkamer, maar wat dacht je van de woonkamervloer? Het is tijd om hier eens over na te denken, want dit gemakkelijk te onderhouden materiaal is aan een opleving toe. Combineer het met een neutraal schema om een ??hippe rauwe look te creëren met je vinylvloer in de woonkamer. Het ontwerpen van een wit of neutraal schema betekent niet dat je kamers moet inrichten zonder flair en persoonlijkheid. Begin met een eenvoudige effen basis, op muren en vloeren. Ook de blauwe kleur kun je hiervoor gebruiken. 

 

Publicatiedatum 01/11/2021