9.2 / 10 1825 reviews 

Wat zijn hoog laag bedden?

2 min. te lezen

Terug

Hi-Lo verstelbare bedden zijn ontworpen met het oog op de veiligheid van zowel de gebruiker als de zorgverlener. Klanten kunnen voor bedden inspiratie dit soort hoog laag bedden in overweging nemen. Ze zijn voorzien van een uniek geconstrueerd mechanisme dat een breed scala aan hoogtecombinaties mogelijk maakt en de gebruiker de meest comfortabele positie voor de ondersteuning van de houding kan bieden. Het verplegend personeel profiteert van de verstelbare hoogte van het Hi-Lo bed, omdat zij de juiste hoogte kunnen gebruiken om de zorgvrager te helpen en te draaien, en omdat zij het bed kunnen laten zakken als dat nodig is om de zorgvrager veilig in en uit bed te laten stappen.

Veel Hi-Lo verstelbare bedden werken op elektriciteit en worden geleverd met handige afstandsbedieningen waarmee de hoogte gemakkelijk kan worden ingesteld. Klanten kunnen het bed dan naar wens hoger of lager zetten, en zichzelf in een meer comfortabele houding plaatsen. 

Hi-Lo bedden kunnen ook verlaagd worden, waardoor het voor de gebruiker eenvoudig is om in een rolstoel te stappen. Als u of iemand die u dierbaar is van bed naar rolstoel moet, is er dus minder gevaar om te vallen.

Een ander voordeel van een Hi-Lo bed is de grotere flexibiliteit die het biedt. Elk onderdeel van de bedbodem kan in verschillende configuraties worden versteld, handmatig of elektronisch, met behulp van een zwengel voor een handmatig bed of een afstandsbediening voor een elektronisch bed. Deze aanpasbaarheid is van cruciaal belang, aangezien er momenten zullen zijn waarop u of een dierbare het bed moet verplaatsen voor comfort of behandeling.

Hi-Lo verstelbare bedden kunnen ook volledig op maat gemaakt worden. Deze kunnen allerlei optionele extra's bevatten, waarvan u er een aantal op onze website zult aantreffen. Veiligheidsrails zijn een voorbeeld van dergelijke accessoires. Ze zijn van vitaal belang als u of een dierbare geneigd is uit bed te vallen, omdat ze de kans op letsel door een heftige val kunnen verkleinen. Sommige Hi-Lo bedden hebben ook uitgesneden zijkanten, wat de toegang kan vergemakkelijken als er een tillift nodig is. Sommige Hi-Lo bedden hebben ook extra opbergruimte, met een handige lade aan het voeteneinde van het bed voor alles wat binnen handbereik moet zijn, zoals kleding of medische benodigdheden. Deze Hi-Lo bedden zijn als hoog laag bed 2 persoons ook te verkrijgen. 

Voor wie zijn Hi-Lo bedden bedoeld?

Hi-Lo bedden zijn gemaakt voor mensen met uiteenlopende gezondheidsproblemen en/of mobiliteitsproblemen. Ze zijn vooral handig voor mensen die in en uit een rolstoel moeten stappen, omdat ze verhoogd en verlaagd kunnen worden. Hi-Lo bedden zijn ook uitstekend geschikt voor mensen die in een bepaalde positie moeten worden gebracht om hun bloedsomloop en bloedstroom te optimaliseren, omdat het hoofd- en voetgedeelte kunnen worden versteld.

In het algemeen kunnen Hi-Lo bedden door iedereen gebruikt worden, ongeacht hun gezondheidstoestand, hoewel personen met de volgende aandoeningen het meeste baat zullen hebben bij deze vorm van ziekenhuisbed.

  • De ziekte van Alzheimer
  • Verlamming
  • Aandoeningen die de longen aantasten
  • Kritische gezondheidsklachten
  • Hartfalen 
  • Multiple sclerose 

Deze lijst is niet volledig; uw arts kan u een Hi-Lo bed aanbevelen als u of een dierbare lijdt aan een aantal verschillende gezondheidsproblemen. Overleg met hem of haar voordat u een ziekenhuisbed aanschaft, want het is van cruciaal belang dat u een bed kiest dat aan uw eisen voldoet.

Publicatiedatum 20/04/2022