9.2 / 10 1808 reviews 

Wat zijn PVC visgraat vloeren en waar komen ze vandaan?

2 min. te lezen

Terug

Het lijkt wel alsof je tegenwoordig geen woonmagazine meer open kan slaan zonder dat je ze tegenkomt: visgraat PVC vloeren. Wat deze vloeren zijn en waar ze vandaan komen lees je hier. Ook kijken we naar verschillende visgraat vloeren, kleuren en hoe ze het best tot hun recht komen.

PVC visgraat vloeren

Het zal je inmiddels niet ontgaan zijn dat PVC visgraat vloeren een echte woontrend geworden zijn. Dat is op zich ook niet vreemd want visgraat vloeren onderscheiden zich op een belangrijk punt van andere soorten vloeren. Deze vloeren staan namelijk bekend om hun terugkerende v-vorm patroon, waar ze ook hun naam aan te danken hebben. Dit is een groot verschil met andere soorten vloeren die hun uiterlijk vaak alleen aan hun materiaalsoort ontlenen.

Het Italië van de 16de eeuw

Voor veel mensen lijkt het net alsof visgraat PVC vloeren ineens uit de lucht zijn komen vallen als nieuwste woontrend. Daarnaast zijn deze vloeren vaak verkrijgbaar in verschillende houtkleuren. Hierdoor denkt men vaak dat deze vloeren afkomstig zijn uit Scandinavië. Weinig mensen zijn er namelijk van op de hoogte dat visgraat vloeren helemaal niet nieuw zijn. Sterker nog zelfs, ze waren vroeger erg populair in dure landhuizen en kastelen in het Italië van de 16de eeuw.

Visgraat vloeren van PVC of hout

Waar vroeger de visgraat vloeren van hout waren gemaakt, is de PVC variant tegenwoordig populairder. Dat is dan ook niet vreemd, want PVC biedt een hoop voordelen ten opzichte van hout. Zo is het makkelijker schoon te maken, gaat het langer mee en trekken de planken niet krom. Ook hoef je je met een PVC vloer geen zorgen te maken over het krimpen of uitzetten van de planken bij een hogere of lagere luchtvochtigheid. Daarbij komt ook nog eens dat de meeste PVC vloeren tegenwoordig waterdicht zijn. En dat komt ons met het weer in Nederland stukken beter uit!

Visgraat en walvisgraat PVC vloeren

Een minder bekende variant van de visgraat vloer die een grote ruimte meer eer aan doet is de walvisgraat PVC vloer. Zoals je misschien kan raden, zijn de stroken van deze PVC vloer groter en breder. Een van de voordelen van een visgraat PVC vloer is dat het een ruimte snel groter laat lijken door het terugkerende patroon. Walvisgraat PVC vloeren zijn meer geschikt voor hele grote ruimtes waar smallere stroken PVC juist het tegenovergestelde effect kunnen creëren.

Verschillende kleuren visgraat PVC

Naast verschillende formaten, zijn er ook verschillende kleuren beschikbaar van de PVC vloer visgraat. Over het algemeen geldt dat qua kleur de vloeren niet te onderscheiden zijn van echte houtsoorten. Hierbij kun je kiezen voor zowel donkere kleuren als lichtere kleuren. Een donkere vloer heeft als voordeel dat het voor een mooi contrast zorgt met witte muren en lichte meubels. Een lichtere vloer kan in combinatie met lichte houten meubels zorgen voor een Scandinavische sfeer. Daarnaast lijkt een ruimte al snel groter met een lichtere vloer. Er is dus een ruime keuze beschikbaar als het op visgraat PVC vloeren aankomt. Nu weet jij precies wat ze zijn en waar deze trend vandaan komt!

Publicatiedatum 25/04/2022