9.2 / 10 1821 reviews 

Welke soorten horren zijn er?

2 min. te lezen

Terug

Een hor is eigenlijk onmisbaar als je de mogelijkheid wil hebben om je huis te ventileren zonder ongewenste insecten uit te nodigen voor een bezoek. Je hoeft maar even in het aanbod te verdiepen om te ontdekken dat je hier zeer veel mogelijkheden in hebt. Er zijn veel verschillende horren, maatvoeringen en venstergaas met bijzondere eigenschappen te onderscheiden. 

Hoe horren voorzien in een beter wooncomfort

Horren voorzien in meerdere functies met betrekking op een beter wooncomfort. Zoals al aangegeven heb je met een hor alle mogelijkheden om een woning te ventileren zonder dat insecten ongewenst naar binnen kunnen komen. Dit is de reden dat een hor in de volksmond ook wel een “vliegenraam” wordt genoemd. Een hor zou ook als “pollenraam” op de markt kunnen worden gebracht. Wat weinig mensen immers weten, is dat een hor dat voorzien is van een fijnmazig gaas ook pollen zal tegenhouden. Voor mensen die last hebben van hooikoorts biedt dit een merkbare verlichting. Zij zullen zich hierdoor binnenshuis een stuk prettiger voelen.

Veelzijdig aanbod in horren

Een snelle blik op de website van een horrenspecialist als CanDo, leert dat er sprake is van een veelzijdig aanbod in horren. Allereerst kun je uiteraard de keuze maken tussen hordeuren en raamhorren. Hierbij kan er een keuze worden gemaakt met betrekking op zaken als de gewenste draairichting en/of de hormaat. Bij de betere aanbieders kunnen horren immers volledig op maat gemaakt worden. Een blik op het aanbod in deurhorren leert dat er een keuze kan worden gemaakt tussen voorzieningen voor enkele draaideuren, dubbele openslaande deuren en schuifpuien. Daarnaast kun je onder andere de keuze maken tussen onder andere een rolhor, magneethor of plisséhor maar dit is slechts een greep uit het aanbod. 

De keuzemogelijkheden in raamhorren zijn ook veelzijdig te noemen. In dit geval kun je de keuze maken voor een geschikte hor voor een draai- of tuimelraam maar ook voor een dakraam of een draaikiepraam. Op deze manier kun je de gehele woning voorzien van een geschikte hor. 

Eenvoudig de meest geschikte hor uitkiezen

Het uitkiezen van de meest geschikte hor vormt voor veel mensen een groot struikelblok. In veel gevallen wordt ervoor gekozen om het aanbod van diverse aanbieders te vergelijken. Dit is vaak een keuzeproces wat veel tijd in beslag neemt. Deze tijd kan bespaard worden door te kiezen om gebruik te maken van de CanDo horwijzer. Dit is een gebruiksvriendelijke online tool die je stap voor stap die je langs alle keuzemogelijkheden brengt. Op basis van je keuze verwijzen we je door naar de bouwmarkten bij jou in de buurt waar je de betreffende hor kunt bestellen en je terecht kunt voor meer advies hierover.

Publicatiedatum 28/02/2022